GRCI UVELI TAKSE, ĐETIĆI DIŽU POREZ

Vesti

21.01.2018

22:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spremite se za poskupljuje letovanja! Povećanje poreza u Crnoj Gori i uvođenje naplate boravišne takse u Grčkoj podići će cene ovogodišnjeg letovanja i do 40 evra.

RepublikaFoto: youtube.com/Michal C
Grčka, Zakintos

ZAVISI OD ZVEZDICA

Aleksandar Seničić, predsednik Jute, objašnjava da će iznos ovog nameta zavisiti od kvaliteta smeštaja.

- Taj sistem naplaćivanja taksi već postoji u Italiji i Španiji. Neki hoteli će to uključiti u cenu aranžmana, a neki će naplaćivati dodatno. Važno je napomenuti da će u Grčkoj to biti i obaveza vlasnika privatnog smeštaja, koji će verovatno ovu taksu uračunati u konačnu cenu zakupa - kaže Seničić.

Tako ćemo za sobu u hotelu sa pet zvezdica plaćati taksu u iznosu od četiri evra, a ovaj iznos se smanjuje sa brojem zvezdica sve do 0,5 evra dnevno za noćenje u privatnom smeštaju.

Crnogorci digli PDV za smeštaj u hotelima sa tri i četiri zvezdice

Osim u Grčkoj, odmor će ovog leta biti skuplji i na Crnogorskom primorju.

Skok PDV u Crnoj Gori sa 19 na 21 odsto dovešće do poskupljenja hotelskog smeštaja, kao i svih ostalih ugostiteljskih usluga. Zbog većeg PDV skočiće i vanpansionski troškovi, što će celokupno letovanje na komšijskom primorju učiniti znatno skupljim.

LUKSUZ JEFTINIJI

Zanimljivo je da se porez podiže za hotele sa tri i četiri zvezdice, dok se onima sa pet zvezdica smanjuje na sedam odsto, što otvara mogućnost za snižavanje cena najluksuznijeg smeštaja.

- Crna Gora je imala najniži PDV za ugostitelje, pa se nadam da povećanje neće mnogo uticati na cene jer su naši ljudi počeli da se vraćaju ovom letovalištu - kaže Seničić.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading