"TESLA" ZARAĐUJE KAO SVI ZAJEDNO U REGIONU

Vesti

09.01.2018

19:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Profit Aerodroma "Nikola Tesla" skočio je za četiri godine sa 125.000 evra na 29 miliona, pa sada zarađujemo okvirno koliko i svi aerodromi u regionu zajedno, rekao je Saša Vlaisavljević, v. d. generalnog direktora Aerodroma "Nikola Tesla".

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Pohvalila se rezultatima: Zorana Mihajlović

Vlaisavljević je obilazeći aerodrom sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović istakao da je koncesija vazdušne luke došla baš na završetku četvorogodišnjeg investicionog ciklusa.

- Pre četiri godine aerodrom ne bi mogao da primi ni blizu 5,3 miliona putnika, koliko ih je usluženo 2017. Drago mi je što je za koncesionara izabran "Vansi erports", jedan od najboljih svetskih operatera - konstatovao je Vlaisavljević, dodajući da je zahvalan Vladi zbog podrške u zapošljavanju 600 ljudi, koji su dugo radili na aerodromu bez ikakvih prava, kao i zbog prihvatanja 340 ljudi iz "Er Srbije".

Mihajlović: Da smo ovim tempom nastavili ulaganja, trebalo bi nam 60 godina da uložimo 732 miliona evra

Time su, kaže, zajedno rešili pitanje zaposlenja za oko 1.000 radnika.

Ministarka Mihajlović je naglasila da je sa koncesionarom dogovoreno da ne bude otpuštanja radnika i da se ne povećavaju aerodromske naknade.

- Vlada nijednog trenutka nije razmišljala o prodaji aerodroma, ali je koncesija bila neophodna. Da smo ovim tempom nastavili ulaganja u vazdušnu luku bilo bi nam potrebno 60 godina da uložimo 732 miliona evra koliko se koncesionar obavezao da će uložiti - kaže Mihajlovićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
ivan s

10.01.2018 10:53

Pričam ti priče...