PUTIN SAVETUJE: Automobili bi trebalo da počnu da koriste gas umesto automobila

Autor: Republika

Vesti

29.12.2017

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija bi trebalo da prati šta radi Gasprom i da radi na tome da automobili počnu da koriste gas umesto benzina, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.

RepublikaFoto: pixabay.com

Prema njegovim rečima, prirodni gas je jeftiniji i ekološki prihvatljiviji.

- Gas kao gorivo je ekološki prihvatljivo i imamo velike prednosti u odnosu na konkurenciju jer ga, na prvom mestu imamo dosta. Nafta i njeni derovati mogu da se prodaju na stranom tržištu, i to je profotalbilnije od prodaje gasa - rekao je Putin. 


Putin je ukazao i na to da Gasprom na plinu štedi i novac. Kada je kompanija prešla na gas, mnogi vozači su se povukli jer više nisu imali priliku da ukradu benzin. 

Putin je aludirao na vozače koji rade za državne kompanije koji često zloupotrebljavaju službene kartice, a zatim taj benzin preprodaju. 
RepublikaFoto: Tanjug/AP


- Plin kao gorivo imaće pozitivan efekat stvoriće bolje uslove za celu ekonomiju. Zato, moramo da podržimo ovaj razvoj, i to šire od državnog nivoa - dodao je Putin. 

Gasprom prodaje dve vrste prirodnog gasa: prirodni gas poznat kao(CNG) i tečni prirodni gas (LNG). CNG se koristi za putničke i lakše teretne kombije, motorna vozila i komunalna vozila. LNG je za velike kamione, železnički i vodni saobraćaj, kamione i poljoprivrednu opremu. 

Najveći svetski proizvođač automobila, Folksvagen, najavio je u maju da je u pregovorima sa Gaspromom oko promocije automobila koji kao pogon koriste gas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading