PROGLAŠENA NAJBOLJA VINA 2017: Napravite svoj izbor na vreme

Autor: Republika

Vesti

29.12.2017

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najpopularniji vinski portal u regionu Vino.rs proglasio je, u svom tradicionalnom izboru, najbolja vina i vinarije Srbije za 2017. godinu.

RepublikaFoto: Promo foto

Najbolje crveno vino Srbije u 2017. godini je kaberne iz Negotina Kremen Kamen 2013 vinarije Matalj, dok je najbolje belo vino Sonata 2016 vinarije Jeremić iz Smedereva.

Najbolji roze dolazi s obronaka Fruške gore pod etiketom Roza Nostra 2015 iz vinarije Erdevik, pobednik među penušavim vinima je Trijumf Rose penušavo 2015 vinarije Aleksandrović, koja je ponela i nagradu za najbolji vinski brend Srbije, a najbolje slatko vino je Tri sunca 2012 Quet, vinarije Fruškogorski vinogradi.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ/Promo foto

S posebnim interesovanjem iščekivani su rezultati izbora najboljih vina od lokalnih autohtonih sorti Srbije, gde je u kategoriji crvenih pobedilo vino Prokupac 2015 vinarije Doja, a među belim vinima to je Morava 2016 Jelić.

RepublikaFoto: Promo foto

Što se vinarija tiče, za najbolju izabrana je Vinarija Milijan Jelić iz okoline Valjeva, dok je vinarija Lastar proglašena za najbolju mladu vinariju.

Recimo i to da je za vinsku ličnost godine izabran vinar Oskar Maurer, te da je Vinski maraton Srbije, održan u septembru mesecu na Paliću, proglašen za najbolju vinsku manifestacfiju u državi.

Kompletni rezultati godišnjeg izbora za najbolja vina i vinarije Srbije nalaze se na protalu Vino.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading