PRODAT MERKATOR: Predrag Matić za tržni centar dao 46 miliona evra?!

Autor: Večernje novosti, Republika

Vesti

19.12.2017

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija "MPC grupa" Petra Matića i holandskog investicionog fonda Centurio venture capital B.V. postala je vlasnik tržnog centra "Merkator Beograd" u Novom Beogradu za 46 miliona evra, nezvanično saznaju "Novosti"

RepublikaFoto: youtube.com/Al Jazeera Balkans
Merkator kompanija

Određenim delom dobijenih para biće podmireni krediti kompanije "Merkator" bankama, a ostatak će otići za obaveze koje ova trgovinska kuća ima prema dobavljačima.

Komisija za zaštitu konkurencije je odobrila kompaniji MPC preuzimanje i koncentraciju na "tržištu upravljanja i raspolaganja maloprodajnim prostorom". Ovu transakciju su potvrdili i u kompaniji "Merkator S":

- Poslovne operacije kompanije "Merkator S" potpuno su transparentne, što će biti i pomenuta, ukoliko dođe do realizacije posla. Istina je da postoji mogućnost prodaje "Merkator centra" na Novom Beogradu, u cilju koncentracije finansijskih sredstava kompanije u korporativni biznis kompanije "Merkator S", odnosno u maloprodaju.

Zvanično iz "Merkatora S" nisu hteli da obelodane za koliko je prodat tržni centar u Novom Beogradu. Ističu da je to deo strategije "Merkator grupe" koja je usvojena 2014. godine, a što je bio i sastavni deo plana restrukturiranja ove kompanije iz aprila ove godine.

 "Merkator" hipermarketi će ostati deo Merkator trgovinske mreže. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Distrikt Krajina

24.12.2017 18:30

U ovom slučaju radi se o klasičnom izvlačenju kapitala iz dužnika i prelivanja kapitala iz Srbije u Sloveniju odnosno Hrvatsku. Neophodno je da država Srbija spreči sve štetne transakcije i da spreči ovaj oblik finansijskog kriminala.