PARE RADNIKA TROŠIO KO SVOJE, PA PLJUVAO RTB BOR

Autor:

Vesti

07.12.2017

06:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sindikalnim parama popravljao svoj automobil, plaćao izvršitelja, pumpao platu... Ovo je samo deo zloupotreba bivšeg radnika RTB Bor koji je zgrnuo silne pare zahvaljujući funkciji u Sindikatu rudara Srbije. Svoju platu uvećao je čak dvostruko u odnosu na najveću zaradu u preduzeću, ali mu ni to nije bilo dovoljno, već je novac namenjen za pomoć radnicima bez pokrića podizao sa računa sindikata i time plaćao veštačenja za sporove koji se protiv njega lično vode.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Bahatio se tuđim novcem

STIMULACIJA

- Gotovinu je uzimao na ime materijalnih troškova bez odluke i pravdanja utrošenih sredstava - tvrdi dobro obavešteni izvor Srpskog telegrafa. Objašnjavajući kako je uspeo da uveća platu, naš sagovornik navodi da je bahati radnik kao sindikalni funkcioner godinama sebi određivao zaradu koristeći maksimalne iznose stimulacija, invalidnine, ocena.

Sa računa sindikata uzimao je novac bez pravdanja i plaćao veštačenja za svoje sporove, izvršitelje...

Kad je shvatio da su mu na tragu, bahati sindikalac iskoristio je jedan dnevni list da preko njega pljuje i širi laži o direktoru i poslovanju rudnika, pa je između ostalog naveo i da se bogato nalazište Čoka Marin u Majdanpeku ne otkopava iako je sve pripremljeno. A istina je da ovo nalazište sadrži brojne veoma štetne elemente koji bi proizvodnjom dospeli u vazduh i ugrozili građane.

Šireći neistine kako bi narušio ugled RTB Bor, navodi naš izvor, iskoristio je čak i povredu jednog kolege zarad svoje lične promocije.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
RTB Bor

PRETAKAO GORIVO

Kada su brojne zloupotrebe i samovolja izašle na videlo, bahati sindikalac je izbačen iz Sindikata rudara Srbije i dobio je otkaz.

- Dugačak je spisak njegovih mahinacija. Poznat je i po tome što je službeno vozilo zloupotrebio u privatne svrhe. Tokom 2013, 2014. i u prva tri meseca 2015. godine službenim vozilom prešao je 12.150 kilometara, za šta je potrebno 1.458 litara goriva. Međutim, on je naveo da je potrošio 4.437,66 litara, čak 3.000 litara više - otkriva izvor Srpskog telegrafa i dodaje da se ispostavilo da je gorivo iz službenog vozila pretakao u privatni, i to na veoma prometnim mestima.

Sam sebi dvostruko uvećao platu u odnosu na najveću zaradu u preduzeću

Protiv nezasitog radnika Sindikat rudara Srbije podneo je više krivičnih prijava zbog samovoljnog trošenja novca, pretnji i kršenja statuta.

Šta je sve zgrešio:

- Zloupotrebio stimulacije da platu uveća dvostruko u odnosu na najveću u preduzeću
- Pretakao gorivo iz službenog u privatno vozilo
- Sindikalnim novcem plaćao izvršitelja i veštačenja za svoje sporove i popravljao svoj automobil
- Bez pokrića plaćao basnoslovne sume za hotele
- Uposlio sina u sindikatu na poslovima za koje nije bio ovlašćen

- Da je sklon mahinacijama, potvrđuje i to što je falsifikovao uput za obavezan periodičan lekarski pregled za zaposlene. Upućen je da ga obavi 8. avgusta 2015, što je on ispravio i napisao novi datum - 8. oktobar, tako da je vrlo važan pregled obavio sa dva meseca zakašnjenja.

- Uposlio sina u sindikatu na poslovima za koje nije bio ovlašćen

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading