RUSI PRENOSE PISANJE SRPSKOG TELEGRAFA!

Autor:

Vesti

24.11.2017

07:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je Srpski telegraf ekskluzivno otkrio ko kupuje RTB Bor, oglasili su se i ruski mediji, prenoseći naša saznanja.

RepublikaFoto: Tanjug
Bor otplaćuje polako dug

Naime, pošto je Srpski telegraf u izdanju od četvrtka, 23. novembra, naveo da je kompanija "Rašn koper kompani" (RKK), jedan od najvećih ruskih proizvođača bakra, zainteresovana za privatizaciju ovog preduzeća, o tome su izvestili i mediji u Rusiji.

Uticajni Komersant je na svom sajtu napisao da "premа pisаnju listа 'Srpski telegraf' RKK je spremnа dа investirа u srpsku kompаniju 560 milionа evrа, od čegа će država da dobije 330 milionа evra, a oko 230 milionа evra će otići na isplatu preostalog duga".

RepublikaFoto: Tanjug/Lj. ALEKSIĆ
RTB Bor

Slično piše i prvi i jedini 24-časovni biznis TV kanal u Rusiji, RBK, koji takođe navodi da je "Rašn koper kompani" spremna da u RTB Bor uloži 560 miliona evra, ali da predstavnik RKK to nije komentarisao.

Takođe, portal RBK navodi da je u 2016. godini Vlada Srbije otpisala veći deo duga preduzeća (900 miliona evra), a  preostali dug od 300 miliona evra trebalo bi da se isplati do kraja ove godine.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading