Brnabić i Čadež sa norveškim poslodavcima

Autor: Tanjug

Vesti

23.11.2017

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež sastali su se danas u Oslu sa predstavnicima Konfederacije norveških poslodavaca, kojima je premijerka prezentovala najznačajnije rezultate sprovedenih ekonomskih reformi, a posebno u vezi sa unapređenjem investicione klime.

RepublikaFoto: Tanjug
Ana Brnabić i Marko Čadež u poseti Norveškoj

Predsednik PKS Marko Čadež je detaljno govorio o tome šta je sve Srbija uradila na unapređenju poslovanja i privlačenju novih investicija. 

Čadež je predstavio napredak u oblasti infrastrukture, prilagođavanja zakonodavnog okvira radi stvaranja boljih uslova poslovanja, kao i podsticanju fer konkurencije. 

Čadež se u svom izlaganju osvrnuo na pozitivne ocene međunarodnih finansijskih institucija u vezi sa unapređenjem uslova poslovanja i investicione klime u Srbiji.

Sastanku u Konfederaciji norveških poslodavaca prisustvovala je i generalna direktorka „Telenor Srbija“ Ingeborg Ofsthus, kompanije koja je sa oko dve milijarde evra najveći pojedinačni investitor u Srbiji. 

Ona je govorila o iskustvima poslovanja u Srbiji i istakla je pozitivna iskustva poslovanja te kompanije u Srbiji.


Ofsthus je naglasila da su zakonodavne i privredne reforme koje je vlada sprovela doprinele unapređenju poslovne klime i pozvala i druge norveške kompanije da investiraju u Srbiji.

Konfederacija norveških poslodavaca okuplja norveške kompanije, od malih porodičnih firmi do velikih multinacionalnih kompanija.

Predsednica vlade Ana Brnabić juče je razgovarala sa direktorkom Konfederacije norveških poslodavaca Kristin Skogen Lund, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading