Komercijalna banka: Odgovorno postupanje mora biti zadatak svih

Autor: Republika

Vesti

12.11.2017

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komercijalna banka ističe da deli stav Narodne banke Srbije da odgovorno postupanje mora biti zadatak svih – od NBS preko drugih državnih organa i institucija i posebno medija i da "tendenciozno aktuelizovanje informacija iz prošlosti koje nemaju povod u sadašnjim dešavanjima može dovesti u pitanje poverenje u stabilnost čitavog finansijskog sistema. Samim tim nepotpune i neprecizne, a posebno neproverene i paušalne informacije štete svima".

RepublikaFoto: Promo foto
Zakonitost u radu je jedan od osnovnih postulata u poslovanju Komercijalne banke

Komercijalna banka kao jedan od lidera srpskog bankarskog tržišta ističe:

  • da je u ovoj godini ostvarila rekordan poslovni rezultat – za prvih devet meseci ostvarila je dobit od 48 miliona evra, što je znatno više u odnosu na plan 
  • da je dugogodišnji lider po visini devizne štednje sa ukupno 1,6 milijardi evra, što govori o poverenju građana Srbije u Komecijalnu banku
  • da ima preko milion klijenata
  • da je po visini aktive druga banka na domaćem tržištu
  • i da zauzima oko 12 odsto bankarskog tržišta u Srbiji.

Sve to govori o veoma stabilnom i uspešnom poslovanju Komercijalne banke u 2017. godini, što je potvrdila i Narodna banka Srbije, a to je zasluga pre svega zaposlenih u banci.

Zakonitost u radu je jedan od osnovnih postulata u poslovanju Komercijalne banke, i u tom smislu banka uvek stoji na raspolaganju nadležnim državnim organima za svaki oblik saradnje u obavljanju poslova kontrole i nadzora poslovanja. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading