ON BI MOGAO DA KUPI "MERKATOR"?

Autor: sputniknews.com, Republika

Vesti

21.10.2017

18:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski biznismen Miodrag Kostić, koji je u Sloveniji investirao velika sredstva u nekretnine, turističku industriju i bankarstvo, zainteresovan je i za kupovinu "Merkatora S", maloprodajnog lanca "Agrokora" u Srbiji, ključne kompanije koja u toj zemlji posluje u okviru slovenačkog "Merkatora", piše slovenački portal Siol.

RepublikaFoto: Tanjug
Kostić poslednjih nekoliko nedelja od austrijskih i italijanskih banaka otkupio njihove potražnje prema "Merkatoru" za oko 28 miliona evra

Pozivajući se na neimenovane izvore, slovenački portal piše da je Kostić u poslednjih nekoliko nedelja od austrijskih i italijanskih banaka otkupio njihove potražnje prema "Merkatoru" za oko 28 miliona evra.

Pri kraju su i njegovi pregovori s konzorcijumom banaka koje su "Merkatoru" dale kredit o kupovini još 14 miliona evra potražnje prema "Merkatoru", navodi portal.

Prva Kostićeva investicija u Sloveniji bila je kupovina hotela "Kempinski" u Portorožu za 24 miliona evra 2015. godine, a jedan je od većih deoničara Gorenjske banke, u kojoj želi da otkupi većinski vlasnički udeo od slovenačkih fondova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading