PAKT TAJKUNA: Hrvati bi da porobe srpsko tržište

Autor:

Vesti

13.10.2017

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski telegraf otkriva novi tajni pakt hrvatskih tajkuna. "Atlantik grupa" Emila Tedeskog i hrvatski tajkun Ante Vlahović, vlasnik firme "Adris", stvaraju konzorcijum kako bi kupili posrnuli "Agrokor".

RepublikaFoto: youtube.com/net/ Al Jazeera Balkans
Emil Tadeski i Ivica Todorić

"Adris" i "Atlantik" zainteresovani su za zajednički ulazak u koncern "Agrokor", a kako bi sačuvali kompaniju Ivice Todorića, pozvali su i druge zainteresovane firme, pa i penzione fondove da im se pridruže.

Cilj ove saradnje je da preuzmu "Agrokor" kako bi sačuvali hrvatsku nacionalnu kompaniju u dominantnom hrvatskom vlasništvu i kako bi HDZ zadržao glavnog finansijera.

Bermudski trougao

Emil Tedeski vlasnik je kompanije koja je tokom pljačkaških privatizacija u Srbiji pokupovala neke od naših najpoznatijih brendova poput štarka, grand kafe i vode karađorđe.

Sa druge strane, Ante Vlahović je srpskoj javnosti manje poznat, što nikako ne umanjuje njegov značaj i uticaj na političke prilike.

On je bogatstvo stekao devedesetih godina, kada je uz pomoć prijatelja, zeta i budućeg premijera Zlatka Mateša preuzeo fabriku cigareta iz Rovinja.

Analitičar Saša Borojević objašnjava da je udruživanje ove dve kompanije ekonomski bermudski trougao za Srbiju.

- Udruženi hrvatski biznismeni sve rade da bi sprečili rusku Zberbanku da naplati svoja dugovanja od "Agrokora" i da na taj način preuzme kompaniju. Hrvatska i njeni privrednici i dalje imaju fobiju od pravoslavnog ekonomskog uticaja u Hrvatskoj - kaže Borojević.

Šire imperiju

U slučaju da postane vlasnik "Agrokora", imperija Emila Tedeskog u Srbiji bi se proširila, pa bi ovaj tajkun držao i trgovinske lance "Merkator", "Rodu" i "Ideu", čime bi postao monopolista na našem tržištu, pa bi mogao ozbiljno da ošteti naše domaće proizvođače, koji su mu trenutno velika konkurencija.

Hrvatska i njeni privrednici i dalje imaju fobiju od pravoslavnog ekonomskog uticaja u Hrvatskoj

Saša Borojević, analitičar

Srpski telegraf je više puta upozoravao na ekonomski skandal u Srbiji, gde građani koji kupuju proizvode "Atlantik grupe" pune budžete penzionih fondova Hrvatske, iz kojih se isplaćuju penzije i za ratne zločince koji su ubijali srpski narod tokom ratova devedesetih.

Ukoliko bi se ovaj pakleni plan Tedeskog i Vlahovića ostvario, građani Srbije punili bi hrvatske penzione fondove i kupovinom u ovim trgovinskim lancima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading