GUROVIĆ: Krivi smo što su nam HRVATI UZELI ARENU!

Autor:

Vesti

12.10.2017

16:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska "Atlantik grupa" sledećih pet godina biće naslovni sponzor Beogradske arene, juče je i zvanično potvrđeno. Beogradska dvorana zvaće se Štark arena po nekada čuvenom srpskom brendu koji je u vreme pljačkaške privatizacije, zajedno sa još mnogim našim brendovima, završio u rukama hrvatskog tajkuna Emila Tedeskog.

RepublikaFoto: youtube.com/ben sedin
Država je trebalo da promeni zakonsku regulativu i da tender bude raspisan samo na nacionalnom nivou, poručuju naši sagovornici

GDE SU DOMAĆI PRIVREDNICI

Javnost u Srbiji ogorčena je saznanjem da će najveća nacionalna sportska i koncertna arena nositi ime hrvatske kompanije, čemu su svakako kumovali i domaći privrednici jer se nijedan od njih nije javio na tender za ovo sponzorstvo.

Milija Milosavljević, vlasnik "Ktitora"

Šta je sledeće, da se Hram Svetog Save nazove Hram Merkator?

Podsetimo, vlasnik trećine udela u "Atlantik grupi" je hrvatski penzioni fond, pa kupovinom njihovih proizvoda građani Srbije finansiraju penzionere u Hrvatskoj, među kojima su i ratni zločinci.

Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba u regionu, kaže da to što će Arena poneti ime hrvatske kompanije zvuči loše jer se hrvatska država ponaša neprijateljski prema Srbiji.

- Hrvatska vlada rehabilituje ustaštvo i od najvećih zločinaca pravi heroje i sve to nakon što je proterala pola miliona Srba. Tako nešto ne bi bilo moguće u Zagrebu - kaže Linta.

IZBEGLI SMO TUĐMANA

Analitičar Dragomir Anđelković smatra da bi država trebalo da promeni zakonsku regulativu i da tamo gde postoje nacionalni interesi ograniči poslovne.

- Ovako smo lako mogli da dođemo u situaciju da se naša nacionalna arena zove i po Franji Tuđmanu. Neka nam ovo bude crvena lampica - kaže Anđelković.

Srpski privrednik Milija Milosavljević, vlasnik firme "Ktitor", smatra da je drsko od bilo kog stranog preduzeća da poželi da se naša arena zove po njima.

- To je guranje prsta u oči celom jednom narodu. Šta je sledeće, da se Hram Svetog Save nazove Hram Merkator? - pita se Milosavljević.

Potpredsednik "Atlantik grupe" Neven Vranković rekao je da je ova kompanija izuzetno zadovoljna ishodom konkursa i da je "Štark" simbol pažnje, brige i prijateljstva.

- Iste ove vrednosti ćemo promovisati i u našem partnerskom projektu, Štark areni - rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading