Predsednik Srbije: Moguće povećanje plata i penzija

Autor: Tanjug

Vesti

21.05.2019

06:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) ocenili su da odgovorna politika Srbije i stabilan privredni rast daju mogućnost za povećanje plata i penzija, saopšteno je posle jučerašnjeg sastanka u Beogradu.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vučić

Predstavnici MMF-a, koje je predvodio šef Misije Jan Kejs Martejn, potvrdili su projekciju rasta od 3,5 odsto za ovu i 4 odsto za narednu godinu, navodi se u saopštenju Kabineta predsednika Srbije.

Vučić je naglasio da je cilj Srbije da ostvari veći rast od projektovanog, uprkos globalnim izazovima i usporenom pivrednom rastu u zemljama Evropske unije.

Na sastanku je razgovarano i o efikasnijem upravljanju, boljoj realizaciji investicija u javnim preduzećima, među kojima su Elektroprivreda Srbije (EPS) i Resavica, privatizaciji Komercijalne banke i kompanije Petrohemija, kao i o reformi Poreske uprave.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (65)

Loading
Marina

21.05.2019 06:41

Veliki je značaj za građane ako bude povećanje plata i penzija.

Jovana

21.05.2019 06:41

Dobra politika obrzbedjuje i cesta povecanja .

Dehan

21.05.2019 06:44

Srbija je na pravom putu I sve vise napreduje

mikii

21.05.2019 06:44

Svaka čast, ako i treba