"Ikea": Ne vršite nuždu u izloženoj WC šolji

Vesti

27.08.2017

20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švedska kompanija postavila skandalozne instrukcije našim kupcima da ne koriste toalet koji je eksponat, već samo onaj pravi, kod restorana.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Novootvorena Ikea u kod Bubanj potoka

Švedska kompanija "Ikea" na WC šolji koju prodaje i koja je izložena kao eksponat istakla je upozorenje za naše kupce da u nju ne vrše nuždu.

- Ovaj toalet se ne može koristiti iz higijenskih razloga. Najbliži toaleti nalaze se uz restoran - piše na izloženoj WC šolji u "Ikea" prodavnici na Bubanj potoku. Natpis bi možda i imao smisla da se pre toga desilo da je neko od kupaca zaista vršio nuždu u ovom eksponatu. Međutim, objašnjenje kompanije "Ikea" još je uvredljivije jer se iz njega vidi da smo samo preventivno upozoreni da ne mokrimo na robu koja se prodaje.

IZ PREDOSTROŽNOSTI

- Ovo je samo mera predostrožnosti, nije nam bila namera da uvredimo bilo koga. Razlog ove predostrožnosti su prethodna iskustva koja smo imali u drugim robnim kućama - odgovorili su na "Ikeinom" Tviter nalogu.

Revoltirane mušterije ovo objašnjenje dodatno je razočaralo, pa su mnogi zahtevali da se natpis odmah skine. Da je poruka tendenciozna, napisali su neki, pokazuje i to da upozorenje o upotrebi šolje postoji samo na srpskom, a ne i na engleskom jeziku. Dakle, od Srba se očekuje da mokre po eksponatu, ali od stranaca ne.

VREĐANJE RAZUMA

Nenad Bumbić iz Zaštite potrošača doživeo je slično iskustvo kao student sa Balkana u Oslu.

- Dok sam studirao u Oslu, u toaletu je stajalo uputstvo za upotrebu, što je izazvalo burne reakcije studenata sa Balkana koji su to doživeli kao uvredu. Upozorenje potrošačima da eksponat ne koriste za vršenje nužde ne može se shvatiti drugačije nego kao vređanje zdravog razuma. Trebalo bi da "Ikea" skine taj natpis i da se izvini potrošačima - smatra Bumbić.

Ovo nije prva polemika oko "Ikee" koja se povela na društvenim mrežama. Odmah po otvaranju robne kuće, potrošači su krenuli da kače fotografije istih proizvoda koji u Srbiji koštaju znatno skuplje nego u najrazvijenijim zemljama Evrope. Međutim, "Ikea" nije pružila obrazloženje zašto.

U kompaniji "Ikea" do zaključenja ovog broja nisu odgovorili na pitanja Srpskog telegrafa.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading