Polako sa šopingom: Evo kada će biti najveća sniženja u Srbiji!

Autor: Republika

Vesti

15.12.2018

21:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Decembar, mesec praznika i trgovine. Iako se sa popustima krenulo još krajem novembra, ipak nas najveća sniženja očekuju u poslednjoj nedelji decembra.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Prednovogodišnje raspoloženje lako izvlači novac iz novčanika i u tom periodu baš sve nam treba, pripreme, doček i kako red nalaže, Novu godinu treba dočekati u nečem novom. Prodavci u tržnim centrima širom Srbije u decembru zadovoljno trljaju dlanove, jer prodaja nikad ne ide bolje.

Novogdišnji popusti obećavaju sniženje čak do 70 odsto za neke artikle, dok se konkurenti bore ko će osmisliti bolju akciju "3 plus 1 gratis" ili "3 za 2", "2 za 1"... Nedelju dana pred doček, prema rečima trgovaca, najbolje se prodaje obuća, ali i svečana garderoba, a cene su u tom periodu više nego povoljne. Trgovac Igor Jovanović kaže da tokom decembra obavlja minimum dve velike nabavke, jer se roba lako rasproda.

Tašne i koferi i do 50 odsto

Osim garderobe na popustu su i tašne i koferi. Ukoliko želite na put, svoj omiljeni kofer u ovom periodu možete kupiti po sniženoj ceni od 30 do 50 odsto. Ženske tašne su trenutno 20 odsto na sniženju, dok će u famoznoj poslednjoj nedelji neki modeli biti sniženi i do 40 odsto.

- Ženske cipele salonke, pred sam doček se dobro prodaju, zato što stavimo popust od 30 do 40 odsto u odnosu na konkurenciju i vrlo brzo nestane, iako je u pitanju obuća koja nije za zimu. Takođe, imamo akciju kupite dva para cipela po ceni jednog, modeli od prošle sezone, to su ili najmanji ili najveći brojevi. Kao primer naveo bih čizme za jesen koje su pre samo dva meseca koštale 3.800 dinara, a sada su 1.500 dinara, objašnjava trgovac. Osim obuće u periodu praznične kupovine dobro se prodaje i elegantna garderoba, ali i zimske jakne i kaputi. Prema rečima trgovaca postoje oni kupci koji za kupovinu zimske jakne upravo čekaju novogodišnje popuste, kada se prošlogodišnji modeli mogu naći po nižoj ceni od 50 odsto, a ovogodišnji po nižoj za 20 odsto, piše blic.rs.

- To je definitivno najbolja kupovina, ako ne računamo onu na kraju sezone u martu. Tih nedelju dana pred Novu godinu dajemo popust, kaputi se lepo prodaju baš zbog dočeka, jer su nekako obavezni uz dobru haljinu. Što se svečanih haljina tiče, osim u periodu matura, kada prodaja cveta, Nova godina je vreme kada se kupuje. U decembru se generalno sve prodaje, od haljina, džempera, pantalona, košulja, dok u januaru prodaja opadne i za 50 odsto, barem je to slučaj u našoj radnji, kaže Ana Stevanović, prodavačica u tržnom centru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading