BURA U UNIVERZITETSKOM SPORTSKOM CENTRU: FALSIFIKOVALI PEČAT DA BI SELI U FOTELJU

Autor:

Vesti

07.10.2018

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rukovođenje Univerzitetskim sportskim savezom Srbije (USSS), nasilno i nezakonito, pokušala je da preuzme struja u okviru ovog saveza predvođena prof. dr Draganom Popovim sa Fakulteta dramskih umetnosti i Milošem Obradovićem iz Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ova frakcija iskoristila je privođenje predsednika USSS Siniše Jasnića da ekspresno i mimo pravila 3. oktobra organizuje sednicu na kojoj je Popova ovlastila za zastupanje i predstavljanje USSS, a Obradovića izabrala za direktora firme "EUG 2020" d. o. o. Beograd.

BAHATO UPALI

Najgore od svega je što su na kraju falsifikovali pečat saveza kako bi ove izmene upisali u registar Agencije za privredne registre (APR). Međutim, APR je ubrzo uočio ovu nezakonitost i doneo je rešenje o brisanju izmene, saznaje Srpski telegraf uvidom u rešenje APR od 4. oktobra.

Novo rukovodstvo pokušalo je nasilno da uđe u zgradu, pa je na kraju morala da reaguje i policija

Time je ova struja još jednom potvrdila ambicije da po svaku cenu preuzme USSS, zbog čega su mesecima ranije vodili hajku protiv predsednika saveza Siniše Jasnića.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Falsifikovani pečat

Da su falsifikatori, potvrđuje i to što su došli da traže pravi pečat tri sata nakon što su sa lažnim pečatom podneli zahtev za upis u APR.

Da bi privukli pažnju javnosti, oni su umesto u sedište samog saveza po pečat došli u Krunsku ulicu u centru Beograda, gde se inače nalazi sedište firme "Evropske univerzitetske igre 2020". Tamo su, kako priča izvor Srpskog telegrafa, napravili scenu već po samom dolasku.

- Bilo je strašno. Lupali su na vrata i pokušali nasilno da uđu u zgradu. Miloš Obradović je bio bahat, psovao je i vređao zaposlene, koji su na kraju morali da pozovu policiju. Da stvar bude gora, zvali su je i oni iako na njih niko ton nije povisio, ali su tako želeli da obrnu uloge i skrenu pažnju na sebe - priča naš izvor.

Foto: Privatna arhiva
Profesor tvrdi da je sve regularno i orginalno

SVE U BLOKADI

Pravi pečat, ipak, na kraju nisu uspeli da uzmu, kao što nisu uspeli ni da se registruju sa lažnim.
Međutim, prof. dr Dragan Popov kaže da je sve urađeno regularno i po zakonu.

- Pečat nije falsifikovan! Očigledno je da je ovo neka politička igra ili zaleđina, odnosno neko je urgirao za ovu priču.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
DOKAZ Rešenje APR o nezakonitim radnjama

Normalno je da u situaciji kad je predsednik priveden, a on jedini ima pravo na ovlašćenje i zastupanje, neko sve preuzme, pa i pečat, to je zakonski u svim firmama. Sad nam je bukvalno sve u blokadi. Ne znam uopšte odakle im ideja da je falsifikovan pečat, neke stvari tu nisu jasne - kaže Popov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading