MINISTAR NAJAVIO DOGOVOR SA SINDIKATIMA! Šarčević: Ponuda za prosvetare biće fer

Autor: Tanjug

Vesti

25.09.2018

17:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je da je ponuda tog ministarstva koju će izneti sindikatima prosvetnih radnika razumna i razvojna, te da je štrajk koji su pokrenuli u školama preuranjen.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Mladen Šarčević

Šarčević je naveo da je Ministarstvo finansija preksinoć poslalo računicu o kojoj će se u sredu pregovarati i dodao da matematika jednog od sindikata nije najtačnija, te da 12 miliona evra koji se pominju nije dovoljno ako se svi prosvetni radnici prebace iz grupe 8-3 u grupu 9-1.

- Onda morate da povučete sve grupe unutar same prosvete i kada se onda svi ostali našteluju, zdravstvo i ostali, dolazite do blizu 10 milijardi dinara godišnje u 2019, za šta sigurno budžet nije spreman - izjavio je Šarčević novinarima nakon obilaska renoviranih delova Stomatološkog fakulteta.

Kako kaže, verovatno će se pregovarati o predlogu koji je već na stolu, a to je da 58 odsto zaposlenih uđe u devetu platnu grupu, te da namera da svi uđu u taj platni razred "devalvira samu matricu".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading