(FOTO) Stefanović primio decu koja su osvojila 3. mesto na Evropskom takmičenju u poznavanju saobraćaja

Autor: Republika

Vesti

21.09.2018

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentacija Srbije učenika osnovnih škola osvojila je treće mesto na Evropskom takmičenju u poznavanju saobraćaja koje se ove godine, u organizaciji Auto kluba Mađarske, održalo u Budimpešti. Kao državni prvaci nacionalnog takmičenja “Šta znaš o saobraćaju”, dva dečaka i dve devojčice, uspeli su da među jakom konkrencijom vršnjaka iz čitave Evrope, odnesu bronzanu medalju.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Mladi reprezentativci sa Nebojšom Stefanovićem

Tim povodom organizovan je svečani prijem osnovaca i njihovih nastavnika u Ministarstvu unutrašnjih poslova, na kom su najuspešnije iz naše zemlje dočekali potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i predsednik AMSS Mirko Butulija.

Hvala vam puno što ste na najbolji mogući način predstavili Srbiju i što shvatate značaj bezbednosti u saobraćaju. Ministarstvo unutrašnjih poslova ulaže velike napore, pre svega kroz preventivne aktivnosti saobraćajne policije, kako bi deca bila bezbedna, ne samo u zoni škola, već i u drugim situacijama kada su učesnici u saobraćaju. Prošle godine smo uveli u sve osnovne škole predmet „Osnovi bezbednosti dece“ u okviru koga je jedna od tema predavanja i bezbednost u saobraćaju, ali verujem da vi, kao državni prvaci, znate mnogo više od svojih vršnjaka, poručio je ministar Stefanović članovima srpskog tima i tom prilikom uručio zahvalnice mališanima.

- Izuzetno sam ponosan na naše reprezentativce, koji su i ove godine opravdali sva naša očekivanja. Takmičenje "Šta znaš o saobraćaju" koje AMSS uspešno organizuje već skoro pola veka, nije samo takmičenje, već i najveća preventivno bezbednosna akcija u Srbiji, u kojoj je samo prošle godine učestvovalo čak 300 hiljada osnovaca. Ova deca su najbolji promoteri vršnjačke edukacije i bezbednosti saobraćaja i AMSS će učiniti sve da na adekvatan način nagradi, ne samo takmičare, već i njihove profesore koji iz godine u godinu ulažu napore kako bi njihovi učenici predstavljali Srbiju u najboljem svetlu - rekao je Butulija.

RepublikaFoto: MUP Srbije

Svečanom prijemu, prisustvovali su još i direktor policije Vladimir Rebić, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Katarina Tomašević, zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Boban Milinković, generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev i predsednik Izvršnog odbora u “AMS Osiguranje” a.d.o. Dejan Jevtić.

Podsetimo, u jakoj konkurenciji 22 evropske zemlje, na ovogodišnjem evropskom takmičenju Srbiju su predstavljali Nina Polić (11 godina) iz OŠ Dragojlo Dudić iz Beograda (Zvezdara), Nevena Dragićević (12 godina) iz OŠ Branislav Petrović iz Slatine, Ilija Mrkšić (11 godina) OŠ Rada Miljković iz Jagodine, i Konstantin Nićetin (12 godina) iz OŠ Isa Bjić iz Kule.

Takmičenje "Šta znaš o saobraćaju" je tradicionalno nadmetanje učenika u poznavanju saobraćajnih propisa i veštini vožnje bicikala koje predstavlja kontinuirani oblik saobraćajne edukacije dece, sa ciljem da se najmlađi učesnici u saobraćaju na pravi način nauče saobraćajnoj kulturi.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading