Ðođević: Za brigu o porodici 58 miljardi dinara

Autor: Tanjug

Vesti

14.09.2018

16:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Srbija je ove godine iz budžeta izdvojila 58 milijardi dinara za brigu o porodici, jer je porast nataliteta osnovni cilj Vlade Srbije", izjavio je danas ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević na subregionalnoj konferenciji "Promocija napretka u implementaciji Agende 2020".

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Zoran Đorđević

- Želimo da položaj majki i podsticaj rađanja dece bude na još većem nivou. Moramo svi zajedno da istrajemo na putu ka pobošanju demografske slike - rekao je ministar. 

Ministar je podsetio da je jedan od bitnijih segmenata na kojem Ministarstvo radi izmena i dopuna Zakona o radu, koja je planirana za 2020. godinu čime će se unaprediti poslovanje u Srbiji. 


- Fokusirani smo ka nezaposlenima, teže zapošljivim, marginalizovanim grupama, osobama sa invaliditetom, migrantima, ljudima, kojima je neophodna socijalna podrška, a s druge strane nadležno je i za poslove zapošljavanja i preduzetništva, kretanja na tržištu rada, sistema penzionog i invalidskog osiguranja, porodično pravne zaštite, ravnopravnosti polova, sindikalnog organizovanja, planiranja porodice i zaštitu porodice i dece - naveo je Ðorđević.

Dodao je da se nadležni u stalnim razgovorima sa poslodavcima, sindikatima i stranim investitorima trude da omoguće bolje uslove za rad, kako radnicima, tako i poslodavcima. 

- Do kraja godine u planu nam je i donošenje Zakona o socijalnom preduzetništvu, kao i Zakona o radu na lizing - rekao je Ðorđević.

Ministar je na skupu ocenio i da je napredak Srbije na evropskom putu moguć samo ukoliko svi zajednički radimo na ostvarenju konačnog cilja, a to je dostojanstvena, efikasna, uspešna i zadovoljna Srbija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading