BAHATI DIREKTOR POPRAVLJA ISPRAVNI TOPLOVOD: U Elektranama se razbacuju parama

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok se direktor JKP "Beogradske elektrane" Goran Aleksić sa svoje 64 godine neumorno bori za ostanak u fotelji, redakcija Srpskog telegrafa došla je do informacija koje svedoče o sumnjivim poslovima i nepotrebnom trošenju novca iz budžeta prvog čoveka ove firme.

RepublikaFoto: Tanjug
RASIPNIK Goran Aleksić TOPLOVOD Prave posao i gde ga nema

Naime, reč je o radovima na toplovodu kod hotela "Jugoslavija", koji je počeo u vreme Aleksićevog mandata, kao i zahteva da se otpočnu radovi na toplovodu u Bloku 70, koji je savršeno ispravan.

- Uveliko se radi toplovod kod hotela "Jugoslavija" na magistrali 3a (od KO47 do KO54), a nedavno smo dobili i zahtev za početak radova u Bloku 70 na magistrali 5 (od KO21 do KO55). Zahtev za pražnjenje je potpisao inženjer, ali nema potpisa direktora ni rukovodioca radova, što je nečuveno. Čini mi se da neko pokušava da iskoristi ovaj vakuum između postavljanja dva direktora u inženjeringu. Pokušavaju da rade dva toplovoda koji uopšte nisu hitni i nisu u planu rehabilitacije za ovu godinu, a iznosi koji se na to troše su ogromni - kaže izvor Srpskog telegrafa dobro upućen u poslovanje "Beogradskih elektrana".

RAZBACUJE SE

Naš izvor navodi i da je trebalo raditi na pet toplovoda na Miljakovcu i dva na Ceraku, koji su u lošem stanju.

- Ipak, umesto njih, rade se ovi u Novom Beogradu, koji nisu u planu, i troši se novac. Toplovod u Bloku 70 i toplovod koji se radi kod hotela "Jugoslavija" nisu oštećeni. Ovo je čisto razbacivanje sredstava koja su mogla biti mnogo pametnije iskorišćena. Na ovaj način naneta je velika šteta JKP "Beogradske elektrane". Takođe, pregledom dokumentacije na sektoru DTE Novi Beograd utvrđeno je da u periodu od 2014. do danas nije bilo curenja na pomenutim lokacijama. Jedini mašinski radovi bili su na zamenama ozrake na delu blokovskog toplovoda u Bloku 70 - naglašava naš izvor.

DIREKTOR ĆUTI

Uprkos sumnjivim poslovima na koje se nepotrebno troše ogromna sredstva, direktor Goran Aleksić do zaključenja ovog broja nije odgovorio na pitanja koja smo mu prosledili, a tiču se sumnjivih radova na toplovodu. Pored toga, ne odustaje ni od svog položaja iako mu penzija sleduje već u januaru naredne godine. Hiljade mladih intelektualaca u Srbiji željno iščekuje posao ili unapređenje, ali bahati direktor ne da svoje mesto. Podsetimo, konkurs za mesto direktora ovog preduzeća toliko je bio strog, da niko mlađi nije imao šanse u konkurenciji sa trenutnim direktorom. Tako su unapred diskvalifikovani svi mladi pretendenti na ovu poziciju. Jedan od primera je i to da je kandidatima tražen pečat notara iako se to od njih nikada ranije nije zahtevalo.

Foto: Tanjug/D. GOLL

Čovek od funkcije

Sudeći po Aleksićevoj biografiji, jasno je zašto ne da fotelju s obzirom na to da je gotovo ceo radni vek proveo na visokim funkcijama. Između ostalog, bio je potpredsednik Skupštine opštine Novi Beograd, član Izvršnog odbora Skupštine grada Beograda, v. d. generalnog direktora preduzeća "Ateks", generalni direktor "Centrotekstila", direktor prodaje u preduzeću "Grafokard". Od jula 2012. bio je v. d. direktora JKP "Beograd put". U svom CV navodi i da je bio komandant ORA "Beograd".

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
cobe

06.09.2018 17:41

sta sad kada je vec izabarn za direktora da li ce beogradjani imati grejanje ili nece