POLICAJAC: TONČEV NIJE NI PIPNUO NAVODNU ŽRTVU

Autor: M. S.

Vesti

26.08.2018

18:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanik SPS Novica Tončev nepravedno je osuđen na zatvorsku kaznu zbog priče da je 2014. napao aktivistu SNS na političkom skupu u selu Jelašnica. Međutim, policajac koji je prisustvovao skupu dao je izjavu u sudu i tako potvrdio da Tončev nije bio nasilan, već je navodna "žrtva" Slađan Stojković bio taj koji je pijan vređao, psovao i uznemiravao sve prisutne.

RepublikaFoto: ST/E. ČONKIĆ
Novica Tončev

Podsećamo, Tončev je dobio tri meseca robije i uslovnu kaznu od godinu dana zbog sumnje da je pre četiri godine prilikom puštanja vodovodne mreže u Jelašnici, gde je držao govor, napao i udario čoveka i naneo mu telesne povrede.

- Tog dana sreo sam Stojkovića, koji je bio u vidno alkoholisanom stanju, rekao mi je da ide da popije još jedno pivo, pa u Jelašnicu da razbuca skup koji drži "Bugarin Tončev". Pokušao sam da ga odvratim, ali nisam uspeo, pa sam pošao u Jelašnicu i tamo sam video kako Slađan stoji ispred govornika i maše rukama. S obzirom da sam znao njegove namere, otišao sam do njega... Govorio je: "Šta će on u tu, neću da ga vidim", uz pogrdne reči i uvrede na račun Tončeva. Poslušao me je i zajedno smo otišli. Nije bilo nikakvog kontakta između njega i Tončeva - zapisano je u izjavi policajca Zorana Ilića overenoj u sudu.

Skup podrške

Nakon što je Viši sud u Vranju izrekao osuđujuću presudu Tončevu, članovi OO SPS u Surdulici su u petak organizovali skup podrške i pozvali sve građane koji su pre četiri godine prisustvovali događaju u Jelašnici da daju izjave o tome šta se zaista dogodilo tog dana i da li je Tončev nekoga napao.

Tončev je za Srpski telegraf istakao da su izjave iz kojih se može videti da ga je Stojković grubo vređao na nacionalnoj osnovi dale još 84 osobe koje su prisustvovale skupu u Jelašnici.

- Odmah sam podneo prijavu za uvrede po nacionalnoj osnovi, moje pitanje je gde je ta prijava i zašto nikada nije procesuirana. Osnovni sud mi nije omogućio da svedoci budu saslušani i sada ću uputiti žalbu u Vrhovni sud i uz to overene izjave građana koji su bili na skupu - kaže funkcioner SPS i ističe da je spreman da traži pravdu ako treba i u Strazburu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.