ZA VIKEND NA SNAZI ŽUTI METEOALARM: Spremite se na nepogode i veliko zahlađenje

Autor: Republika

Vesti

24.08.2018

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je danas da se u nedelju, 26. avgusta, očekuju kratkotrajne vremenske nepogode praćene obilnim padavinama (30 milimetara po kvadratnom metru, lokalno i više), gradom i olujnim vetrom. U nekim delovima Srbije, za nedelju je proglašen i narandžasti meteoalarm.

RepublikaFoto: Tanjug/J. Pap

Nakon tropskih dana i temperatura i do 34 stepena Celzijusa, u nedelju stiže pravo osveženje uz pljuskove, grmljavinu i drastičan pad temperature, pa će tako u pondeljak temperatura biti za čak 14 stepeni niža nego današnja - u većem delu zemlje prognozirano je maskimalnih 20 stepeni prvog radnog dana sledeće nedelje.

U nedelju pre podne na severozapadu, a posle podne i uveče i u ostalim krajevima, naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, pojačanim severozapadnim vetrom i osetnim padom temperature. U zoni fronta lokalno obilne padavine, grad i olujni udari vetra.

RepublikaFoto: printskrin/rhmz

U ponedeljak pretežno oblačno, za sedam do 10 stepeni svežije, mestimično sa kišom. U utorak postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje.

Subota - toplo, ali vetrovito

Sutra će duvaće vetar slab i umeren vetar, u košavskom području i planinskim predelima istočne Srbije, povremeno jak, južni i jugoistočni.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading