VLADA SRBIJE VREDNIM PROJEKTOM POMAŽE RAZVOJ RUME: Prečistač otpadnih voda u industrijskoj zoni Rumen

Autor:

Vesti

24.08.2018

04:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre desetak dana počeli su radovi na izgradnji prečistača otpadnih voda za zapadnu industrijsku zonu (Rumen) u Rumi.

RepublikaFoto: Promo foto

Slovenačka firma "Kolektor", koja je dobila posao projektovanja i izvođenja radova, obezbedila je i svu potrebnu tehničku opremu za prečistač, koja će nakon građevinskih radova biti dopremljena u Rumu, a prema ugovorenoj dinamici ceo posao treba da se završi do kraja ove godine.

Predsednik opštine Ruma Slađan Mančić obišao je juče radove, koje je Vlada Republike Srbije, posredstvom Ministarstva privrede, finansirala sa 100 miliona dinara.

100 miliona dinara uložila država u ovo postrojenje

- Radovi teku po planu, slovenačka firma "Kolektor" ima dosta dobar renome kada su u pitanju prečistači otpadnih voda. Prečistač će zadovoljiti potrebe ove radne zone. Moram reći da u ovom delu radne zone nemamo velik broj kompanija koje stvaraju otpadne vode, ali i da je njegova izgradnja, pre svega zbog francuske kompanije "Hačinson", bila neophodna. Mi smo do sada pokazali odgovoran odnos prema životnoj sredini i prethodne dve godine smo iz lokalnog budžeta finansirali odvoženje i zbrinjavanje otpadne vode iz "Hačinsona" nemačkoj kompaniji "Jakob Beker". Puštanjem prečistača u rad direktno ćemo napraviti i uštedu u budžetu opštine Ruma - izjavio je Mančić i dodao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom otvaranja jednog od pogona kompanije "Hačinson" obećao je da će država pomoći izgradnju prečistača, što je i ispunjeno.

U momentu dobijanja subvencije u iznosu od oko 1,9 miliona evra, "Hačinson" je bio u obavezi da zaposli 200 radnika, a danas pomenuta kompanija u Rumi ima 1.200 radnika i uveliko gradi peti proizvodni pogon.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading