(FOTO) SPEKTAKL U DOBANOVCIMA: Obeležen Svetski dan helikoptera

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

19.08.2018

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom Svetskog dana helikoptera, na heliodromu u Dobanovcima danas je upriličen helikopterski spektakl, u okviru kojeg su posetioci mogli da uživaju u promotivnim letovima.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Svetski dan obeležen sa Gorskom službom spasavanja

Posetiocima manifestacije takođe je predstavljena široka primena helikoptera u spasilačkim misijama, gašenju požara iz vazduha, putničkom i medicinskom transportu, kao i u brojnim drugim misijama i oblastima. 

- U organizaciji "Balkan Helicopters", drugu godinu zaredom, prezentovana je trka bespilotnih letelica, nakon čega su pripadnici Gorske službe spasavanja - kako je objasnio Nemanja Milić iz Gorske službe, prikazali pokaznu vežbu - na koji način spasilačke misije mogu da se izvode u saradnji sa helikopterskim transportom. 

Pilot Goran Krneta izveo je slobodni let helikopterom, uz akrobacije, a obraćajući se prisutnima kazao je da je zadivljen brojem posetilaca, da mu to govori o velikom interesovanju za ovaj događaj i posebno se zahvalio na prisustvu pripadnicima ratnog vazduhoplovstva Vojske Srbije, kao i pripadnicima helikopterske jedinice MUP-a Srbije. 


On je posebno istakao zadovoljstvo što vidi značajne ljude iz avio industrije, što govori o tome, kaže, da helikopteri postaju vrlo značajan segment vazduhoplovne industrije u Srbiji. 

Tokom manifestacije, posetici su imali priliku da isprobaju komande helikoptera na simulatoru, da se fotografišu u pilotskoj jakni, te sa ostalim pilotskim rekvizitima, kao i da vide i slikaju se u old tajmerima.

Takođe, održane su i radionice u okviru kojih su posetioci mogli da nauče kako se pakuje padobran, popravlja helikopter i upoznaju se sa funkcionisanjem sistema svetlosnog obeležavanja heliodroma. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading