"DAJHMAN" OBMANJUJE KUPCE: Razlikuju se cene na sajtu i u radnji

Autor: Republika

Vesti

18.08.2018

04:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati nemački lanac obuće "Dajhman" mami kupce navodnim popustima od 30 do čak 75 odsto, koje reklamira na svom sajtu. Međutim, kada odete u njihovu radnju, popust je ili manji ili ga uopšte nema.

RepublikaFoto: youtube.com/new outfit
U Dajhmanu različite cene na sajtu i u radnji

Na osnovu prijave čitalaca koji su imali loše iskustvo, reporteri Srpskog telegrafa obišli su radnje ovog trgovinskog lanca i uverili se da se cene prikazane na sajtu i u prodajnim objektima zaista razlikuju. Uporedili smo samo modele dečje obuće i našli desetak ovakvih primera.

Tako sandale brenda Cupcake sa popustom na njihovoj internet stranici koštaju 440 dinara, a u radnji 180 dinara više. Još veća razlika je kod baletanki koje se na sajtu reklamiraju po ceni od 820 dinara, a u prodavnici su, iako takođe sa popustom, duplo skuplje.

Ono što nude na sajtu mora biti identično onom u radnji, a kupci imaju pravo da plate po toj manjoj ceni

Sandale Graceland se prodaju za 1.190, a onlajn za 590! Sa druge strane, pink Cupcake baletanke koje u prvom slučaju staju 640 dinara, u "Dajhmanovim" objektima prodaju se po punoj ceni od 1.490 dinara. "Dajhman" nema mogućnost kupovine preko interneta, što znači da cene u katalogu i prodavnici moraju biti iste.

Petar Bogosavljević iz Pokreta za zaštitu potrošača kaže da oglasne poruke moraju da odgovaraju faktičkom stanju.

- Ono što nude na sajtu mora biti identično onom u radnji, a kupci imaju pravo da plate po toj manjoj ceni. Ovo svakako budi dozu sumnje da je reč o prevari, jer nemaju svi ljudi ovu informaciju. J. D. J.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading