SABOTAŽA U BOLNICI: Policija istražuje čudna dešavanja u KBC Zemun

Autor:

Vesti

18.08.2018

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U KBC Zemun samo u jednom danu pokvarila su se tri aparata za laparaskopiju i endoskopiju, vredna 300.000 evra. S obzirom na to da se sve desilo u kratkom vremenskom razmaku, sumnja se da je skupocena oprema namerno pokvarena kako bi pacijenti išli kod privatnika, pa se u ceo slučaj uključila i policija, otkrio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

RepublikaFoto: youtube.com/kbczemunbg
ČUDNE OKOLNOSTI Za dan pokvarena tri skupa aparata

NAJSTROŽE KAZNE

- To jeste izuzetno osetljiva oprema, to su kablovi sa video-vezom i, čim malo izađete iz procedure, vi ih oštetite. Ali odjednom su se pokvarila sva tri laparaskopska stuba od po 100.000 evra da ne može da se radi u državnoj bolnici, nego da mora da se ide privatno. Na njima se rade operacije kičme i mozga. Uništavaju nešto za šta svi mi krvarimo. Zato ćemo svu vrednu opremu lepo staviti pod video-nadzor, pa vi izvolite, uništavajte, bićete najstrože kažnjeni - poručio je Lončar na TV Pink.

Dragoš Stojanović, direktor Kliničko-bolničkog centra Zemun, potvrdio je za Srpski telegraf da je došlo da havarije, ali ne u jednom danu, već u poslednjih mesec i po dana.

LONČAR: Svu vrednu opremu stavićemo pod video-nadzor, pa vi uništavajte i bićete najstrože kažnjeni

- Jedan stub se ceo pokvario i nije u funkciji, ostali delimično, ali u ovom trenutku još ne znamo da li se radilo o strujnom udaru ili o nečemu drugom. Serviseri se sada bave time i mi to ispitujemo. Ali imamo mi još tih stubova i operacije se izvode, tako da pacijenti nemaju razloga za brigu - kaže Stojanović.

DIVERZIJA

Međutim, na pitanje da li je reč o diverziji, Stojanović ne isključuje tu mogućnost.

- To ćemo tek da vidimo. Dok ne potvrdimo ili ne isključimo, ja ne mogu ništa da komentarišem - poručio je Stojanović i dodao da policija radi svoj posao.

Još ne znamo da li se radilo o strujnom udaru ili o nečemu drugom, policija radi svoj posao

Dragoš Stojanović, direktor KBC Zemun

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Plenki

20.08.2018 14:35

Zbog cega ne objavljujete komentare stitite mafiji

Plenki

21.08.2018 17:20

@Plenki - Nece da objave a svi u ustanovi znaju ko ovo radi