SRBIJA MORA DA POVEĆA IZVOZ JUNEĆEG MESA: Milan Krkobabić za razvoj stočarstva

Autor: Republika

Vesti

18.08.2018

04:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar za regionalni razvoj Milan Krkobabić izjavio je da Srbija mora da obnovi stočarstvo jer bez njega nema razvijene poljoprivrede. On je tokom posete zemljoradničkoj zadruzi Modoš u selu Jaša Tomić u Banatu rekao da Srbija treba da poveća proizvodnju i tov junadi sa sadašnjih 12.000 na 100.000 grla da bi mogla da izvozi juneće meso.

RepublikaFoto: pixabay.com

- Srbija je devedesetih godina izvozila godišnje 30.000 tona najkvalitetnijeg junećeg mesa, bebi-bifa, a prošle godine ni 500 tona - rekao je Krkobabić i podsetio da je zadruga Modoš iz prošlogodišnjeg programa podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja Srbije dobila bespovratnu pomoć od 10 miliona dinara za nabavku mehanizacije.

Krkobabić je kazao da stočarstvo čini svega 30 odsto poljoprivredne proizvodnje u Srbiji, a u svetu 60 odsto. Istakao je da je projekat "500 zadruga u 500 sela" namenjen "individualnim prozvođačima koje niko ne primećuje, a država želi da oni, udruženi kroz zadruge, postanu partneri vlasti".

KRKOBABIĆ: Kad mladi imaju izvor egzistencije na selu, ono će postati poželjno mesto za život

- Kad mladi imaju izvor egzistencije na selu, ono će postati poželjno mesto za život - rekao je ministar.

Dodao je i da u Srbiju dolaze investitori, između ostalog, i zbog jeftine radne snage, ali da će zemlja zbog odlaska mladih ostati bez radnika.

RepublikaFoto: Promo foto
Milan Krkobabić

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading