OLUJNI VETAR SPUSTIO TEMPERATURU U SRBIJI: Danas hladnije, do 32 stepena

Autor: Republika

Vesti

15.08.2018

06:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji će biti promenljivo oblačno, u većini krajeva svežije mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom.

RepublikaFoto: pixabay.com

Na istoku će biti uglavnom suvo sa dužim periodima sunčanog vremena, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar će biti slab i umeren zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura kretaće se od 15 do 20, najviša dnevna od 28 do 32 stepena Celzijusa.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno i svežije povremeno s kišom ili kratkotrajnim pljuskovima s grmljavinom. Vetar će biti slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura kretaće se oko 20, najviša dnevna oko 28 stepeni Celzijusa. 


U Srbiji će narednih sedam dana biti pretežno sunčano i toplo. Lokalni razvoj oblačnosti uslovljavaće kratkotrajne pljuskove sa grmljavinom uglavnom u planinskim predelima. Temperatura će u četvrtak biti bez bitnije promene, zatim u manjem porastu. 

U Beogradu se predviđa slično vreme u istom periodu. 

Biometeorološke prilike mogu doprineti pojačanju tegoba kod osoba koje pate od srčanih obolјenja, a u jutarnjim satima oprez se savetuje i astmatičarima. Od meteoropatskih reakcija su moguće glavobolјa i neraspoloženje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading