ŽESTOKA PROMENA VREMENA: Približava se oluja - za par sati se očekuje POTOP NA BALKANU!

Autor:

Vesti

14.08.2018

16:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobar deo Hrvatske u utorak očekuje brza i žestoka promena vremena, a u najzapadnijim delovima države prvi znaci nestabilnosti već su vidljivi u večernjim satima ponedeljka i biće sve intenzivniji u noći na utorak. Nevreme je već pogodilo italijansku stranu severnog Jadrana, a portal Istramet navodi da je atmosfera tamo eksplodirala.

RepublikaFoto: pixabay.com
Stravična promena vremena

Istovremeno, olujni nalet očekuju u Sloveniji pa je tamošnja Uprava za zaštitu i spašavanje upozorila sve građane njihovog primorja da privežu brodiće i nipošto ne isplovljavaju dok se situacija ne smiri.

Prema najnovijoj prognozi hrvatskog Državnog hidrometeorološkog zavoda, u utorak se u većini krajeva očekuje promenljivo i nestabilno te manje vruće nego u ponedeljak. Kiše i grmljavine mestimično će biti već u noći i ujutru na severnom Jadranu i u zapadnim kopnenim područjima, a od sredine dana i na drugim mestima. Mogući su izraženiji pljuskovi praćeni pojačanim vetrom i obilnije padavine.

RepublikaFoto: pixabay.com

DHMZ je stoga putem Meteoalarma izdao žuta upozorenja za severozapadni deo unutrašnjosti, Liku, Gorski kotar, Banovinu, Istru, severno primorje i najveći deo dalmatinskog priobalja. Žuta uzbuna izdaje se u slučaju potencijalno opasnih vremenskih uslova.

U Istri, Lici i Gorskom kotaru, osim zbog izraženijih oluja sa grmljavinama na oprezu treba biti i zbog izrazito obilne kiše.

- Budite na oprezu i svesni mogućnosti lokalnog plavljenja manjeg broja građevina uz lokalni prekid aktivnosti na otvorenom. Očekuju se teški uslovi za vožnju zbog smanjene vidljivosti i mokrog kolovoza, upozoravaju iz DHMZ-a putem Meteoalarma.

RepublikaFoto: pixabay.com

Najviše sunčanog vremena u utorak će biti na istoku i posebno na krajnjem jugu zemlje. Duvaće slab do umeren jugozapadni vetar, na Jadranu i jugo, poslepodne će okrenuti na severozapad, mestimično s jakim udarima, zbog čega je izdano žuto upozorenje za područje Velebitskog kanala.

Najniža jutarnja temperatura vazduha na kopnu od 15 do 20, na Jadranu od 20 do 25, a najviša dnevna uglavnom od 26 do 31 °C, na istoku i jugu malo viša.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading