CRNA BROJKA RASTE: Virus Zapadnog Nila odneo 11 života u Srbiji!

Autor: Tanjug

Vesti

14.08.2018

14:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji je registrovano 126 slučajeva obolevanja od groznice Zapadnog Nila, dok je 11 pacijenata umrlo od te bolesti koju prenose komarci, saopštio je Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Najviše obolelih je u Beogradu (61), Južnobačkom (24), Južnobanatskom okrugu (22), Zapadnobackom (6), Srednjebanatskom (4), Sremskom (3), Podunavskom (2), Braničevskom (2), Severnobanatskom (2).

Groznica zapadnog Nila prvi put je registrovana u Srbiji 2012. godine. Od tada do 2017. godine prijavljeno je 574 slučaja groznice Zapadnog Nila, a umrla je 61 osoba, navedeno je na sajtu Batuta.

Groznica Zapadnog Nila je sezonsko oboljenje i najviše se javlja u periodu najveće aktivnosti komaraca. Iskustva su pokazala da se prvi oboleli uglavnom javi u drugoj polovini jula, a da se najviše obolelih prijavljuje tokom avgusta.

U Evropskoj uniji tokom ove godine registrovan je 231 slučaj obolevanja od groznice Zapadnog Nila i to u Italiji, Grčkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Francuskoj, dok je osam pacijenata umrlo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading