AMERIČKI KONGRESMEN TRAŽI OD PREMIJERKE: Srbija da objavi dokumenta o Draži Mihailoviću

Autor: Tanjug

Vesti

30.07.2018

18:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kopredsedavajući srpskog Kokusa u američkom Kongresu, kongresmen Ted Po iz Teksasa, uručio je pismo premijerki Srbije Ani Brnabić u kojem traži da se objave dokumenta vezana za suđenje i pogubljenje Dragoslava Draže Mihajlovića, piše Telegraf.rs.

RepublikaFoto: youtube.com/The Darco
Draćža Mihajlović

Portal navodi da je kongresmen Po premijerki pismo uručio u sredu, 25. jula, tokom njenog boravka u SAD.

- U duhu prijateljstva izmedu SAD i Republike Srbije, najlepše vam upućujem zahtev da obelodanite materijal koji se odnosi na suđenje i ubistvo Draže Mihailovića - piše u pismu iz Vašingtona u koje je Telegraf.rs imao uvid.

U pismu se navodi da je general Mihailović igrao ključnu ulogu u spasavanju stotine stranih pilota tokom Drugog svetskog rata, uključujući i američke službe. 

- On i ljudi kojima je komandovao pokazali su izuzetnu hrabrost u odbrani naših pilota za vreme misije "Halyard", tako da verujem da bi u čast i uspomenu na njega trebalo da se učine javnim okolnosti njegove smrti - piše u pismu.

- Nadam se da ćemo zajedničkim radom uspeti da edukujemo buduće generacije Amerikanaca i Srba o našem dugom istorijskom prijateljstvu kako bi opstalo u godinama koje dolaze - napisao je Po, prenosi Telegraf.rs.

Premijerka Srbije bila je u poseti SAD povodom stogodišnjice od podizanja srpske zastave nad Belom kućom, a Telegrafu je, kako se navodi, u kabinetu premijerke potvrđeno da joj je kongresmen Po uručio pismo i da će ono biti prosleđeno u redovnu proceduru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading