ČUDO NA OGNJENU MARIJU: O ovom neverovatnom božjem znaku se i dan danas priča

Autor: Republika

Vesti

30.07.2018

08:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je Ognjena Marija, crkveni praznik za koji su vezani brojni običaji. Na današnji praznik dešavala su se i čuda. Jedno od njih je i ono koje se dogodilo u Pašinačkoj crkvi Presvete Bogorodice.

RepublikaFoto: Wikipedia/Anonymous
Ognjena Marija

Reč je o nesvakidašnjem čudu o kojem i danas bruji ceo Prijedor. Nešto iza ponoći, ispraćajući praznik svete velikomučenice Marije koja se u crkvi poštuje kao borac za hrišćansku veru i zaštitnica žena, na pašinačkoj crkvi zvona su se sama oglasila.

Zvonar crkve Ljubomir Rodić, koji je rođen u blizini ove crkve sagrađene davne 1890, s čuđenjem je ispričao šta se dogodilo te večeri.

- Imam 60 godina i ceo moj životni vek je vezan za ovu crkvu. Uveče, na praznik Ognjene Marije, četrdesetak minuta iza ponoći, sin je utrčao usplahiren u moju sobu i rekao: Tata, zvone na crkvi zvona. Pomislio sam da je neko provalio u crkvu, pa sam rekao sinu da obiđe vrata, međutim nakon dva minuta zvonjava je prestala. Vrata su bila zaključana, obišli smo sve oko crkve, ali nigde nije bilo ni žive duše -  priča Ljubomir. Ujutru su obišli crkvu i videli da je sve bilo na svom mestu, kao i prethodnog dana.

- Da je bila ptica morala bi biti velika kao noj da može da pokrene crkveno zvono - kaže Ljubomir.

Jerej Vladislav Vučanović tvrdi kako se "desilo čudo Božje“.

- Javio nam se Bog - kaže jerej, objašnjavajući da zvonjava bez ljudske ruke predstavlja "znak opomene“.

- Episkop banjalučki Jefrem složio se sa mnom da je to Božja opomena, a molitvama ćemo pokušati da se umilostivimo Gospodu. Činjenica je da ovde nedeljom dolazi samo oko 200 do 300 vernika, što znači da vera stagnira i da je malo ljudi koji dolaze u Božje hramove - kaže jerej pašinački, ispraćajući novinare Božjim blagoslovom i „željom da zvona pašinačka dopru do ušiju vernika ne samo ove eparhije“

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading