SRBIJI VREME NE IDE NA RUKU! Preti nam IZLIVANJE OVIH REKA

Autor:

Vesti

23.07.2018

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako RHMZ najavljuje, postoji velika mogućnost da se određene reke u Srbiji izliju, s obzirom na to da će u narednom periodu vreme ići na ruku poplavama i drugim nepogodama.

RepublikaFoto: Printscreen/Twitter/@AleksandarPesic
Poplavljena Rakovica

Republički hidrometeorološki zavod  najavio je bujične vodotoke na slivovima nekoliko reka.

U Srbiji narednih dana promenljivo oblačno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, naročito na jugu i istoku Srbije, dok će na severu biti uglavnom suvo, ponegde i pretežno sunčano. 

Maksimalna temperatura u utorak i sredu od 24°C na jugu do 30°C na severu Srbije. U četvrtak će biti toplije, a u petak malo svežije.

Međutim, danas i sutra kritično će biti na slivovima Jadra, Kolubare sa pritokama Jasenice, Kubršnice, Lepenice i Resave, kao i na gornjem delu sliva Zapadne Morave. 

Kako RHMZ najavljuje, velika je mogućnost da se ove reke i izliju.

Podsećamo da su poslednja dva meseca Srbiju pogodile poplave u nekoliko navrata, da je bila na snazi i vanredna situacija, a voda prodrla u preko stotinu kuća.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading