RHMZ IZDAO UPOZORENJE: SPREMA SE OLUJNI VETAR, ALI TO NIJE SVE!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

22.07.2018

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na obilne padavine danas poslepodne i tokom noći, sa jakom grmljavinom, olujnim vertom i pojavom grada.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto ilustracija

Prema upozorenju RHMZ, posebno će biti pogođeni severni, zapadni i centralni delovi zemlje.

- Sutra i prekosutra u većini mesta očekuje se od 20 do 30 mm kiše za 24 sata, a lokalno i više, naročito u centralnim i južnim krajevima - navodi se na sajtu RHMZ.

Posle toplog i sparnog prepodneva, i Beograđane u poslepodnevnim časovima očekuje zahlađenje praćeno kišom, a tokom noći je na teritoriji prestonice moguće i nevreme.

- Na području Beograda uveče i tokom noći u pojedinim delovima grada očekuju se obilne padavine sa količinom većom od 20mm za tri sata, lokalno i više, a moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode - stoji u upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na teritoriji Beograda danas će na snazi biti narandžasti meteo alarm što znači da je "vreme opasno, da su prognozirane opasne vremenske pojave takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje".

U prestonici je u 11 časova izmerena temperatura od 27 stepeni, ali je zbog prilično visoke vlažnosti (62 odsto) subjektivan osećaj kao da je 34.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading