ULICA HORORA U NOVOM SADU: Stanari u strahu - evo zašto se NARKOMANI skupljaju baš OVDE!

Autor: blic.rs

Vesti

20.07.2018

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stanari novosadske "ulice horora", odnosno Mikole Kočiša, i dalje nemaju mira zbog narkomana koji se tu okupljaju zbog blizine Metadonskog centra Klinike za psihijatriju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Stanarima nije svejedno pred ovakvom slikom

Poslednji incident u nizu bila je pljačka jedne od kuća u toj ulici. Prema rečima stanara, dvojica zavisnika, jedan stariji čovek i jedan mladić upali su u kuću čija je vlasnica preminula. Policija je brzo reagovala i uhvatila ih na delu, pa su se lopovi munjevito našli iza rešetaka.

Međutim, stanari ulice kažu da se više ne nadaju da će obećanje o iseljenju Metadonskog centra biti ispunjeno.

Zavisnici koji dolaze po metadonsku terapiju, okupljaju se u ulici, drogiraju se usred dana na ulici, ostavljaju iskorišćene špriceve...

RepublikaFoto: pixabay.com

Odmah po uočavanju problema, gradske vlasti Novog Sada uredile su ulicu i posekle šiblje u kom su se narkomani krili.

Ipak, stanari kažu da je ulica ponovo vraćena u staro stanje, zapuštena, obrasla žbunjem, puna špriceva koje za sobom ostavljaju narkomani, a zidovi njihovih kuća kao i Metadonskog centra, služe za sakrivanje droge koju neki od narkomana prodaju jedni drugima.

- Svaki dan ispred kuće imam 40 narkomana, dete da pustim napolje ne mogu. Baš sam prošle nedelje uslikao kako diluju drogu, imaju šifre, broj reda gore i sa strane, te onda u rupama od cigli nađu opijate. Njima milina, nama horor - kaže žitelj ove ulice B. S.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading