MK GROUP POKLONILA DEČJE IGRALIŠTE MALIŠANIMA

Autor:

Vesti

17.07.2018

13:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom obeležavanja pet godina postojanja Roditeljske kuće u okviru zadužbine porodice Kostić u Novom Sadu, MK Group donirala je dodatne zanimljive sadržaje za decu u okviru dečijeg igrališta koje će mališani koji borave u kući moći da koriste. Pored predstavnika MK Group, svečanom obeležavanju petogodišnjice prisustvovali su predstavnici Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) i "Instituta za zdravstvenu zaštitu, dece i omladine Vojvodine".

RepublikaFoto: Promo foto
Zadužbina porodice Kostić

- Za moderno društvo, zadužbinarstvo predstavlja koncept darovanja privatne imovine za ostvarivanje viših društvenih ciljeva. Upravo, predvođen tom ideologijom, predsednik MK Group, svoju porodičnu kuću, kao zadužbinu porodice Kostić u Novom Sadu, ustupio je na korišćenje „Institutu za zdravstvenu zaštitu, dece i omladine Vojvodine“ u Novom Sadu. Donacijom dečijeg igrališta želeli smo da boravak dece obolele od malignih oboljenja učinimo još humanijim uz želju da se svi mališani koji borave ovde što pre oporave - rekao je Jovan Purar, direktor MK Group.

Pored predstavnika kompanije MK Group, svečanosti je prisustvovala Joland Korora, predsednica Upravnog odbora NURDOR-a, koja je ovom prilikom istakla važnost podrške deci oboleloj od raka i njihovim najbližima.

- Praktičan primer podrške je upravo MK Group, koja kroz razne programe i donacije pomaže našem udruženju kako bi svakom detetu i porodici bila pružena pomoć da što lakše prebrode dugotrajno i iscrpljujuće lečenje. Unapređenje kvaliteta lečenja i života dece obolele od raka u Srbiji zajednička je misija svih nas kojoj svako može doprineti na svoj način - navela je Joland Korora i dodala da je više od 45 dece sa svojim porodicama u proteklih 5 godina boravilo u Roditeljskoj kući.

RepublikaFoto: Promo foto

- Želim da se zahvalim porodici Kostić u ime Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo i svoje lično ime na ideji o zadužbinarstvu i kompaniji MK Group koji su na taj način pomogli Pokrajinskoj vladi da pruži što bolju zdravstvenu zaštitu deci i omladini autonomne pokrajine Vojvodine, pogotovo deci oboleloj od malignih bolesti. Veliki broj dece obolele od malignih koja nisu iz Novog Sada,njih 45 tokom 5 godina, u toku oporavka od lečenja hemioterapijom, imali su mogućnost da borave u Roditeljskoj kući u okviru Službe za hematologiju i onkologiju Instituta za zaštitu majke i deteta u Novom Sadu u pratnji roditelja. Time je omogućen bolji standard lečenja, bolja socijalizacija i mogućnost rehabilitacije u porodičnim uslovima koje pruža ova kuća - izjavila je zamenica pokrajinskog sekretara za zdravstvo dr Ivanka Savić i istakla da je ta institucija u proteklih pet godina izdvojila 40 miliona dinara za Roditeljsku kuću.

RepublikaFoto: Promo foto

Saradnja Pokrajinskog sekretarijata za zadravstvo i Roditeljske kuće biće uspešno nastavljena i u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading