STRAŠNO! Vrtići teraju roditelje da kupuju HIGIJENSKI MATERIJAL?!

Autor: novosti.rs

Vesti

16.07.2018

21:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Javna je tajna da su, u većini beogradskih vrtića, roditelji u "obavezi" da kupe pakovanje vlažnih maramica i plastičnih čaša, jednom mesečno.

RepublikaFoto: pixabay.com

Ima i onih predškolskih ustanova koje na oglasnoj tabli objavljuju imena dece čije su mame i tate ispunile "domaći zadatak". Iz Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu, pak, poručuju roditeljima da nisu u obavezi da kupuju bilo šta od sredstava za higijenu.

Prema rečima Slavka Gaka, sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu, budžetom za predškolsko obrazovanje za 2018. godinu, predviđeno je izdvajanje iznosa od 12,2 milijarde dinara za rad 314 beogradskih vrtića, u kojima boravi oko 60.000 dece.

- To uključuje kapitalno održavanje objekata, plate zaposlenih, plaćanje svih komunalija, kupovinu opreme za predškolsko obrazovanje, namirnice za ishranu dece, higijenskog materijala... - navodi Gak. - Primera radi, za higijenski materijal za sve predškolske ustanove izdvojeno je 117,3 miliona dinara, za materijal za obrazovanje, kulturu i sport 81,9 miliona dinara, za namirnice se izdvaja 1,1 milijarda dinara u ovoj godini.

Gak ističe da direktori predškolskih ustanova, na osnovu svojih potreba, planiraju neophodne zalihe svih materijala. Većina higijenskog materijala nabavlja se centralizovanom javnom nabavkom, na osnovu iskazanih potreba.

- Ukoliko postoje posebni zahtevi roditelja, direktori su odgovorni da, u dogovoru sa vaspitačima konkretnog vrtića i saveta roditelja, odobre donošenje higijenskog materijala koji nije obuhvaćen iskazanim potrebama u vrtiću - navodi gradski sekretar. - Njihova je obaveza da se staraju da deca u vrtićima imaju sve što je neophodno, i roditelji nisu u obavezi da bilo šta od higijenskog materijala donose u vrtiće.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading