KORISTIMO UPOLA MANJE PLASTIČNIH KESA: Još dva trgovinska lanca počinju da ih naplaćuju!

Autor: Tanjug

Vesti

16.07.2018

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U akciju naplate plastičnih kesa od danas su se uključila još dva trgovinska lanca, tako ih je sada ukupno četiri, a ministar zaštite životne sredine Goran Trivan kaže da je dosadašnja akcija već dala efekat jer je upotreba kesa prepolovljena.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ministarstvo zaštite životne sredine je prošle godine napravilo dogovor sa dva trgovinska lanca tako da se plastične kese u njihovim trgovinama već naplaćuju, a Trivan navodi da je prvih dana od naplate kesa koje koštaju dva dinara smanjena njihova potrošnja i korišćenje za 50 odsto.

- U ovom trenutku podatak je još bolji, čak 60 odsto manje kesa koristimo samo zahvaljujući tome što ih sada naplaćujemo - rekao je Trivan za RTS.

Na kraju godine će se sumirati rezultati i postignuti efekti, a ako ne budu zadovoljavajući, resorno ministarstvo ne isključuje mogućnost da trajno zabrani upotrebu plastičnih kesa.

Upotreba plastičnih kesa potpuno je zabranjena u 35 država, a u zemljama Evropske unije sve se manje koriste.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading