PAKAO NA GRANICAMA SE NASTAVLJA: Na pojedinim prelazima se čeka i po 4 sata!

Autor: Tanjug

Vesti

16.07.2018

07:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji se danas očekuje umereniji intenzitet saobraćaja, ali i dalje pojačan na putevima koji vode ka Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj, saopštio je AMSS.

RepublikaFoto: Republika.rs
Foto: Ilustracija

AMSS upozorava na pažljivu vožnju, posebno na onim deonicama gde ima izmena u saobraćaju zbog radova.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, pojačan je saobraćaj na izlazu iz Srbije ka Bugarskoj, na graničnom prelazu Gradina saobraćaj se odvija u devet traka, a zadržavanja su oko 240 min.

Na graničnom prelazu Preševo, na izlazu, saobraćaj se odvija u pet traka, dok su zadržavanja za putnička vozila oko 80 minuta.

Ka Crnoj Gori na graničnim prelazima Gostun i Špiljani zadržavanja su oko sat vremena na izlazu, zbog čega AMSS preporučuje korišćenje graničnog prelaza Jabuka.

Navodi i da je pojačan saobraćaj na ulazu u Srbiju na graničnom prelazu Horgoš, gde su zadržavanja od 30 do 60 minuta, dok se na ostalim graničnim prelazima čeka do 30 minuta.

AMSS navodi da su u zajedničkoj akciji MUP-a i AMSS postavljene nove veb kamere na najfrekventnijim graničnim prelazima sa Mađarskom, Hrvatskom, Bugarskom i Makedonijom.

Ističe da snimke veb kamera u svakom trenutku mogu da se pogledaju na internet platformi AMŠ kako bi građani dobili informacije i sliku o trenutnom intezitetu saobraćaja i potrebnim vremenom za prolaz graničnog prelaza.

Kada je reč o najaktuelnijim izmenama u saobraćaju, AMSS najavljuje da će se od danas do 18. jula, u periodu od sedam do 16.00 časova, izvoditi radovi na održavanju puta, na deonici Ranilović Aranđelovac, na državnom putu II A reda broj 150.

Kako se navodi, u toku izvođenja radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

AMSS ističe da će se u periodu od osam do 16 časova izvoditi radovi na obeležavanju oznaka na putu, na delu auto-puta (državnog puta IA reda broj 1), u zoni naplatne stanice "Beograd", u oba smera.

Radovi se izvode u voznoj i preticajnoj saobraćajnoj traci.

U toku radova za saobraćaj će biti zatvarana jedna saobraćajna traka, a radovi će biti obezbeđeni odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom i opremom, dodaje AMSS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading