Bošnjak došao da oda počast srpskim žrtvama: ALIJA JE DOGOVORIO ZLOČIN U SREBRENICI

Vesti

13.07.2018

18:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovde su ljude ubili pripadnici mog naroda i moja je moralna obaveza bila da tim žrtvama, izmasakriranim na najbrutalniji način, odam počast.

RepublikaFoto: youtube.com/ Alternativna Televizija
Ibran Mustafić

Ovo za Srpski telegraf poručuje Ibran Mustafić, prvi Bošnjak koji je prisustvovao parastosu nastradalim Srbima u Zalazju kod Srebrenice. Armija BiH iz Srebrenice je na Petrovdan 1992. godine u ovom selu mučki ubila 69 srpskih civila i vojnika VRS.

Mustafić je i pre tri godine hteo da dođe na parastos, ali ga je, kaže, policija tada upozorila da to ne čini iz bezbednosnih razloga.

- Krenuo sam na Zalazje dan nakon što je u Potočarima napadnut tadašnji predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić. Policija je na dva mesta postavila punktove. Čim su me videli, zaustavili su me i rekli da su procene da nikako ne smem dalje. Ja sam čovek koji se nikoga ne plaši i svuda mogu proći uzdignuta čela. Smatram da po božjem i ljudskom zakonu imam obavezu da se poklonim onima koji su bili zarobljeni u zatvoru u Srebrenici i koji su posle toga zlostavljani i brutalno ubijeni, mimo svake konvencije i pravila ratovanja. Zato sam odlučio da ove godine moram doći na parastos - priča Mustafić za naš list.

Mustafić je pre rata bio poslanik u parlamentu i jedan od čelnika opštine Srebrenica

Ovaj čestiti Bošnjak je pre rata bio poslanik u parlamentu i predsednik Izvršnog odbora u opštini Srebrenica. Kako kaže, radio je u interesu svih građana i za njega su svi bili jednaki bez obzira na nacionalnost.

- Mnogo mi se dopala rečenica Nenada Čanka da je prva žrtva svakog rata istina. Mi živimo u laži već 20 godina. Igrom slučaja, ja sam preživeo, a ako me je bog ostavio u životu, ostavio me je da imam svoj stav, svoj mozak - napominje naš sagovornik koji je na sebe navukao gnev Bošnjaka kada je javno izrekao da je masakr u Srebrenici dogovoreni genocid između Alije Izetbegovića i međunarodnih sila.

RepublikaFoto: youtube.com/ true 112c

Armija BiH je u Srebrenici ubila između 500 i 1.000 Bošnjaka, tvrdi Mustafić

- Moju porodicu su 1995. godine ubili pripadnici mog naroda, koji su i ovde činili zločine. Počinioci zločina iz svih naroda još međusobno sarađuju kao braća, a oni koji su gubitnici isti su na svim stranama. Ja nemam pravo isticati svoje, a nipodaštavati tuđe žrtve. Nadam se da će me ljudi shvatiti jer ko ne zna saosećati u tuđoj boli, ne može govoriti ni o svojoj - poručio je Mustafić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading