UŽAS NA BEOGRADSKOM GRADILIŠTU: Napali inspektorku, pa je ZAKLJUČALI U GARAŽU!

Autor: novosti.rs

Vesti

11.07.2018

11:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građevinska inspektorka Daliborka Vinkić (33) sprečena je u subotu obavljanju svog posla u Njegoševoj ulici broj 19A na Vračaru. Problem je nastao kada je po službenoj dužnosti počela da fotografiše nelegalne građevinske radove.

RepublikaFoto: Tanjug
Građevinsku inspektorku napali dok je radila svoj posao/Foto: Ilustracija

- Od subote motam scene u glavi i čini mi se kao da nisam bila prisutna u onom lokalu. Našla sam se u mraku, spustili su garažna vrata i pustili me da čekam šta će učiniti. Mislim da je tim ljudima bila namera da odu i ostave me zaključanu. Nekoliko njih je imalo toliko savesti da "glavnog" nagovori da me puste... Kao da sam bila u nekom filmu.

Ovako priča Daliborka Vinkić (33), građevinska inspektorka koju je verbalno napao bahati investitor u Njegoševoj ulici na Vračaru. Potom ju je zatvorio u objektu na broju 19A, gde su se izvodili nedozvoljeni građevinski radovi.

- Izašla sam na teren po prijavi građana. U prizemlju lokala u okviru zgrade zatekla sam radnike kako iznose cigle i šut. Predstavila sam se i zatražila da razgovaram s nekim. Prišao mi je muškarac od oko četrdesetak godina i kazao mi je da je on "glavni". Kada sam pitala da li je glavni izvođač ili investitor, on mi je odgovorio da je "glavni za sve" - objašnjava inspektorka.

Daliborka je po proceduri zatražila dokument na osnovu kog se posao obavlja. Rečeno joj je da ga imaju, ali ne kod sebe. Ipak, "glavni" ju je uveo u objekat i počeo da joj objašnjava šta je u prostoru urađeno.

- Sve je teklo uobičajeno do trenutka kada sam uzela telefon da fotografišem zatečeno stanje, kao dokaz da sam bila na terenu. "Glavni" je počeo da viče, da mi se unosi u lice i preti da će mi razlupati telefon - priseća se inspektorka.

Kako kaže, pokušala je da smiri čoveka objašnjavajući mu da je to standardna procedura, ali on nije hteo da sluša. Naredio je svojim radnicima da izađu iz objekata, ugase svetla i spuste garažna vrata.

- Ostala sam u šoku u praznoj prostoriji - nastavlja Daliborka. - Pozvala sam načelnika odeljenja za inspekcijske poslove opštine da pošalje patrolu. Iznutra sam čula da "glavni" i dalje galami i da radnici odlaze. Jedan od njih mu kazao je da me pusti, što je on i uradio posle nekoliko minuta.

Daliborka je pokušala opet da fotografiše parkirana vozila - džip "glavnog" i kamion za utovar šuta, kako bi policija mogla da sazna ko ju je napao. Međutim, opet joj je prećeno. Ipak, radnici i njihov šef su otišli, a inspektorka je sačekala policiju i dala izjavu.

Ovakav incident na radnom mestu Daliborka do sada nije doživela, kao ni njene kolege. Građevinski inspektori probleme uglavnom rešavaju na mnogo kulturniji način. Prema njenim rečima, i sada bi sve bilo drugačije da su odgovorni hteli da sarađuju.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading