MRAČNA TAJNA MAJKI SREBRENICE I ŽENE KOJA IH VODI: Tačno je, živim ko lord, imam kuće i džipove

Autor: D. SIMIĆ - M. M. LESKOVAC

Vesti

10.07.2018

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Munira Subašić, predsednica udruženja Majke Srebrenice, koja je zgrozila javnost najavom da će čak 22.000 Srba optužiti za zločine, prva je koja bi trebalo da se nađe pred licem pravde. Subašićeva je, kao i druge majke Srebrenice, iskoristila tragediju za vlastito bogaćenje, pa je preko udruženja koje treba da pruži pomoć žrtvama najviše pomogla samoj sebi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Munira Subašić, predsednica Udruženja Majke Srebrenice

MINISTAR JOJ PODSTANAR

Ona je bez trunke stida to priznala i pred kamerom FTV, navodeći da danas ima dve velike kuće, a da njen sin vozi džip koji su UN donirale udruženju.

- Tačno je da imam dve kuće, a jedan čitav sprat sam iznajmljivala jednom ministru u Vladi BiH za novac. Šta bih drugo sa tolikom kućom? - rekla je Munira.

SUBAŠIĆEVA: Je*em mu majku, može mi vala biti 2.000 maraka da trošim i da uživam ko lord

Danas imam dve velike kuće, a moj sin vozi džip koji su UN donirale udruženju

Ipak, to nije sve što poseduje. Njeno udruženje je od "Telekoma BiH" dobilo 300.000 maraka, a Subašićeva na listi nekretnina i poseda ima i oko 60.000 kvadrata zemlje.

- Rođaku Hamidu, koji je bio direktor "Telekoma BiH", dala sam deo zemlje da ozida sebi vikendicu. Dala sam mu plac jer smo od njega dobili 300.000 maraka. Dobijamo pare i za pomoć povratnicima, kao i za rad našeg udruženja - hvalila se ona.

Majka Srebrenice ponosi se i primanjima koja su još 2010. mesečno iznosila oko 4.000 konvertibilnih maraka.

- Je*em mu majku, može mi vala biti 2.000 maraka da trošim i da uživam ko lord - bez trunke srama izjavila je Munira u kameru.

Njeno udruženje, pak, nije jedino koje se obogatilo. Čelnica Žena Srebrenice Haira Ćatić u svom vlasništvu ima stan od 110 kvadrata. Još jedna članica ovog udruženja Nura Begović je sa svojim suprugom Ahmetom sagradila kuću u Srebrenici. Njihova ćerka se, pored oba roditelja, našla na spisku siročića i prima pomoć egipatske ambasade.

SRPKINJE U KREDITIMA

S druge strane, predsednica Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić, koja je u zatočeništvu muslimanske vojske provela 322 dana, živi skromno i prisiljena je da podiže kredite.

- Mediji su se interesovali za imovinu majki Srebrenice i iz medija sam saznala da su vrlo imućne. Ne znam da li je to tačno. Ja vam mogu reći da živim vrlo skromno. Posle rata sam se vratila na zemlju svog pokojnog oca. Živim u selu. Imam sedam duruma, 7.000 kvadrata zemlje. Dva duruma prodali smo muž i ja, a morali smo da podignemo i 100.000 maraka kredita - priča Božica za Srpski telegraf.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading