UŽAS U INĐIJI: U kafiću popio kiselu vodu - IZGORELI MU JEZIK, JEDNJAK I GLASNE ŽICE!

Vesti

14.06.2018

05:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo jedan gutljaj "vode" u kafiću bio je dovoljan da Vinku Vrućiniću (47) iz Stare Pazove sprži jezik, jednjak i glasne žice.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
MESTO NESREĆE: "Tapas bar" u Inđiji

Tečnost koja se nalazila u flaši vode koja je ovom auto-mehaničaru poslužena u "Tapas baru" u Inđija bilo je sredstvo za mašinsko pranje posuđa, koje razara ljudsko tkivo!

Sa sinom Nikolom i maloletnom ćerkom u ponedeljak uveče oko 20 sati Vinko je seo u "Tapas bar" i poručio vodu i sladoled. Konobar mu je doneo gaziranu vodu, koju je usled velike žeđi Vrućinić naiskap popio, a gutljaj je uzeo i njegov sin, koji je, međutim, odmah osetio da nešto nije u redu.

- Pljunuo sam vodu jer sam shvatio da nešto s njom nije u redu, ukus je bio čudan i pekla su me usta - rekao je Nikola.

GRCAO I KAŠLJAO

Nažalost, za njegovog oca bilo je kasno. Tečnost u flašici bilo je sredstvo za mašinsko pranje posuđa koje je čoveku urnisalo usnu duplju.

- Čovek je počeo da kašlje, grca i otišao za šank da usta ispere vodom. Videlo se da mu nije dobro. Sin je odmah pozvao Hitnu pomoć, koja je stigla rekordno brzo i ukazala čoveku pomoć na licu mesta - kaže očevidac koji je bio gost u ovom lokalu.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Vinko je poznati automehaničar iz Inđije: Radionica u kojoj radi

Kako su oštećeni ispričali policiji, Vinko je sa decom došao u "Tapas bar", gde su Vinko i Nikola naručili gaziranu vodu, a maloletna ćerka sladoled. Flašu je pred njima otvorio konobar i sipao ocu i sinu. Otac je progutao tečnost i zadobio teške povrede jezika, jednjaka i glasnih žica. Sin je samo čašom dodirnuo usne i osetio žarenje i pečenje.

Nakon što su nesrećnom čoveku pružili prvu pomoć, lekari Doma zdravlja u Inđiji odmah su ga prebacili na toksikologiju na VMA.

- Sinu je takođe pružena pomoć. Dobio je terapiju, ali on nije morao da bude hospitalizovan - rečeno nam je u DZ Inđija.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Vrućinić pušten kući nakon zbrinjavanja na VMA

OTPUŠTEN SA VMA

Kako saznajemo, pacijent je u stabilnom stanju i juče po podne je otpušten kući sa propisanom terapijom.

U kafiću "Tapas bar" zaposleni su reporterima Srpskog telegrafa rekli da znaju da se u ponedeljak desilo nešto strašno, ali nisu sigurni šta je u pitanju.

- To nije bilo u našoj smeni, ali znamo da se nešto strašno dogodilo gostu, bila je policija i Hitna pomoć, ali stvarno ne znam šta je čovek popio i kako je do toga došlo - rekla nam je jedna od zaposlenih.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Pomoć tražio za šankom kafića

Inače, policija je utvrdila da se u flaši koja ima ambalažu gazirane vode nalazila tečnost za mašinsko pranje posuđa. Pretpostavka je da je neko od osoblja presuo tečnost iz velike kante u flašu i stavio je u frižider. Prilikom posluživanja, konobar je najverovatnije nehotice uzeo baš tu flašu koja je bila ohlađena i "poslužio" goste.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading