(VIDEO) POLA BEOGRADA BLOKIRANO: Ako krećete s posla kući, evo koje delove grada da OBILAZITE!

Autor: Tanjug

Vesti

08.06.2018

16:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teror manjine nad većinom! Više od nekoliko desetina hiljada građana Beograda i drugih gradova Srbije danas je sprečeno da funkcioniše na uobičajen način, nakon što je nekolicina pojedinica blokirala centralne gradske trgove i ulice, nezadovoljni cenom goriva.

Da je reč o pokušaju da se cela priča oko cene goriva u Srbiji ispolitizuje, najbolje govori podatak da su pojedinci, ne hajuići za potrebe drugih građana, neodogovorno odlučili da zaustave svoja vozila na najprometnijim saobraćajnicama, ograničavajući tako ostalim građanima slobodu kretanja.

Napomenimo da je reč o praksi koja je potpuno nezamisliva u razvijenim zemljama sveta, u kojima bi bez sumnje policija odmah reagovala i uspostavila normalno funkcionisanje saobraćaja.

 

 

Što se tiče Beograda, oko 17.25 saobraćaj je obustavljen ili se odvija otežano na Novom Beogradu, u Ulici Milentija Popovića, na Pupinovom mostu, Konjarniku...

 

 

- Plavi most je potpuno blokiran, ne može mu se prići ni sa jedne strane, Gazela je u pravcu ka Dušanovcu takođe blokirana, neko je zaustavio automobil nasred mosta i napravio haos - rekli su za "Blic" iz Žutog taksija.

Kako javlja reporter "Blica" iz Bulevara oslobođenja, tramvajski saobraćaj je na ovom potezu u prekidu, sve stoji od Franša do Slavije, a ljudi masovno izlaze iz vozila i nastavljaju peške u oba smera.

Nekoliko desetina vozača parkiralo je svoje automobile nasred Slavije, odmah pored fontane, tako da se u ovom delu grada stvaraju velike gužve. Tu je nekoliko saobraćajaca, koji pokušavaju koliko-toliko da regulišu saobraćaj.

 

Oko Autokomande sve mili, stvorene su kolone u svim pravcima, a slična situacija je i na Gazeli, ali i kompletnom auto-putu od Tošinog bunara pa sve do Dušanovca.


- Do starog dela grada je iz pravca Novog Beograda skoro nemoguće doći. Kilometarske su kolone ka Brankovom mostu - javlja reporterka sa lica mesta.

 

 

Takođe, na opšte iznenađenje, velike gužve se stvaraju i na auto-putu u pravcu ka beogradskom aerodromu, a teško se prolazi i preko Pančevačkog mosta, pored Beogradskog sajma, Takovskom uzbrdo ka Skupštini Srbije...

- Pančevački most, Brankov most, Gazela, Kralja Milana, Kneza Miloša, Bulevar kralja Aleksandra, Takovska... Ma sve je danas u haosu, kako one ulice u kojima su svakog dana gužve, tako i ostale - rekli su nam iz Beogradskog taksija.

Osim u širem centru prestonice, gužve su se stvorile i u prigradskim opštinama. Desetine automobila je zaustavljeno u Obrenovcu zbog čega je i ove došlo do otežanog ili potpuno zaustavljenog saobraćaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
aca

08.06.2018 16:34

Najbolje je ici zaobilaznim saobracajnicama.

Aca

08.06.2018 16:37

Takvo iživljavanje i baš tako lepo ste napisali teror manjine nad nama većinom. Vraćaš se sa posla, na dvesto stepeni, dok se tobože ovi nezadovoljni cenom iživljavaju i slikaju.

Anja

08.06.2018 16:46

Zbog nekoliko ljudi, koji nemaju šta da rade pa blokiraju ulice, građani ispaštaju

Anita

08.06.2018 16:46

Zaista su vise prevrsili svaku meru sa ovim protestima.