Snimak u Novom Sadu razbesneo javnost: Kažnjavaju bicikliste, a ne vide BAHATE SVEŠTENIKE

Autor:

Vesti

01.06.2018

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbijom kruži video-snimak na kojem policajac u centru Novog Sada, gde je zabranjen saobraćaj, piše kaznu biciklisti zbog vožnje u pešačkoj zoni, dok sveštenik u besnim kolima prolazi bez ikakvih problema, i to nekažnjen.

Foto: printscreen
NEVERICA Policajac piše kaznu biciklisti, a automobil prolazi nekažnjeno


Klip je izazvao salvu negativnih komentara na društvenim mrežama u kojima korisnici ističu da je tako nešto moguće samo u Srbiji.

Video je napravio Novosađanin gnevan zbog toga što kažnjavaju biciklistu koji ne ugrožava ničiju bezbednost, dok sveštenstvo bezbrižno krstari ulicama rezervisanim za pešake.

5.000 dinara je kazna za vožnju kroz pešačku zonu

Naime, zbog lokacije Vladičanskog dvora na samom kraju Zmaj Jovine ulice, koja je pešačka zona, popovi imaju posebnu dozvolu grada za saobraćaj u ulicama u kojima je on zabranjen iako su im ulice u kojima je dozvoljen na manje od sto metara.

To je izazvalo opšte nezadovoljstvo javnosti, koja je osudila postupak policajca, naročito što se već pisalo o tome da crkvena lica često bahato voze ne obazirući se što tuda prolaze i deca.

Zbog lokacije Vladičanskog dvora, koji je u pešačkoj zoni, popovi imaju posebnu dozvolu za saobraćaj u ulicama u kojima je on zabranjen

Podsetimo, 2015. je izbio skandal kada je jedan sveštenik Eparhije bačke nasilno vozio kroz Zmaj Jovinu ulicu i trubio da se pešaci sklone s puta, pa su majke u panici počele da sklanjaju decu.

Bora Subašić, predsednik biciklističkog kluba Vojvodina, kaže da je potpuna besmislica da je biciklistima zabranjeno, a pojedinim vozilima dozvoljeno da prolaze centrom Novog Sada.

RepublikaFoto: printscreen
Gde sveštenici mogu da kroče, tu obični smrtnici mogu da sanjaju

- Stalno se trudimo da prihvatamo vrednosti zapada, a svuda u svetu je dozvoljeno voziti bicikl pešačkom zonom. Propagiramo zdraviji i ekološki način života, a puštamo automobile u centar grada. To bi hitno trebalo promeniti i omasoviti biciklizam i zdrave navike, pa će se možda i oni koji idu automobilom na posao odlučiti za bicikl - apeluje Subašić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Nebojša

01.06.2018 11:31

Oduvek se kažnjaval vožnja biciklom u pešačkoj zoni u Novom Sadu i nema veze ni sa politikom ni sa aktuelnom vlašću ni u Novom Sadu ni u republici Srbiji. Drugo, postoje vozila sa posebnim dozvolama koja vrše snabdevanje ili su vozila eparhije Bačke za prolazak. Vozila za snabdevanje imaju tačno određene satnice a vozila eparhije Bačke imaju tačno registrovana vozila koja imaju tu dozvolu. Prema tome sve je u skladu sa zakonom i nema razloga bilo kakvom negativnom izlivu emocija. Ostaje samo da se proveri da li vozilo sa registracijom koju je izgovorio snimatelj priloga ima tu dozvolu ili je nema. Ukoliko je nema, onda je tek policajac napravio povredu radne obaveze za koju mora da snosi sankcije. Ako dozvola postoji sve je OK.