DETALJI NAPADA SRBA NA KOSOVU: Psovali su nas dok smo šetali decu

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

31.05.2018

08:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Troje Srba iz Starog Grackog, povređenih u sredu uveče u sukobu sa Albancima i tokom intervencije policije, prevezeni su u Laplje Selo gde im je ukazana lekarska pomoć.

RepublikaFoto: Youtube.com/Anel Grbović

Svi povređeni, među kojima i jedna beba, su iz porodice Matović, javlja RTS i dodaje da je policija nakon incidenta privela jednog Albanca i jednog Srbina.

Najstarija Gorica kaže da je grupa Albanaca dobacivala njenoj snaji i komšinici dok su u selu šetale decu i upućivala im psovke.

- Oni su ih psovali i svašta su im govorili i ovog malog su dirali, udarili ga, onda je stariji sin došao i rekao zašto su ga dirali, oni su i dalje ostali tu. Mi smo zvali policiju i kada je došla da moj sin da izjavu, on ga je udario pred policijom - objašnjava Gorica Matović.

- U toj situaciji brat je u samodbrani udario njega, ja sam skočio tu za brata, i tada je prišao policajac i meni i bratu u oči direktno isprskao suzavac - ispričao je Milivoje Matović.

On je dodao da se sve završilo tako što su njegovog brata u policijsku stanicu odveli zajedno sa mladićem koji je napravio problem.

Opekotine u predelu očiju dobili dečak, majka i beba.

Dežurni lekar u Hitnoj pomoći Marjan Madić izjavio je da je oko 20:20 časova troje povređenih iz Starog Grackog na Kosovu dovezeno svojim vozilom u službu Hitne medicinske pomoći u Lapljem Selu.

Prema njihovim navodima, prethodno je došlo do konflikta među mladićima u Starom Grackom.

Kako se navodi, zatim je intervenisala Kosovska policija koja je koristila biber sprej, od kog je opekotine u predelu očiju i vrata zadobio 14-dečak, kao i majka (53) i beba stara godinu dana, koja je prošla sa blagim opekotinama očiju.

Madić je kazao da im je pružena adekvatna pomoć i da je njihovo trenutno stanje stabilno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading