CRNA TAČKA ZA VOZAČE U SRBIJI: Na ovom mestu pukom srećom niko do sada nije poginuo

Autor: N.BOŽIĆ

Vesti

20.05.2018

11:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pružni prelaz kod Vognja, između Rume i Sremske Mitrovice godinama unazad predstavlja veliku opasnost za vozače, jer svakodnevno nailaze na isti prizor-voz ide, a rampa je podignuta!

RepublikaFoto: ST/N.BOŽIĆ

Dugo taksiram na ovoj teritoriji, svakodnevno po nekoliko puta prolazimo ovuda moje kolege i ja, kao i stotine drugih vozača i stalno nam je glava u torbi!

Kilometarske kolone automobila protežu se sa obe strane pružnog prelaza kod Vognja čekajuću i po sat vremena da se rampa podigne, a voza ni na vidiku.

Međutim, prizor kao iz horor filma je kad je rampa podignuta, a odjednom naiđe voz! Pravo čudo da do sada niko nije poginuo, ogrčen je Dragan Kokanov iz Rume, koji nam se obratio za pomoć.

Za vozače situaciju dodatno otežava, u šta se lično uverio i novinar ’’Srpkog telegrafa’’, sam položaj pružnog prelaza postavljenog ukoso, što prelaz čini teško preglednim čak i po lepom vremenu.

- Ako se, ne daj bože! vozač nađe na pruzi u vremenskim uslovima teške vidljivosti, magle i susnežice i ako u tom momentu naiđe voz, nije teško zamisliti najgori scenario. Nailazio sam puno puta na takvu situaciju, nije istina kao što su Železnice Srbije u više navrata tvrdile, da mašinovođa u takvoj situaciji, kada je rampa podignuta, zaustavi voz i trubi da upozori vozače pored prelaza. Voz samo prođe, a mi smo sretni što smo još živi - tvrdi Kokanov.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
marko

20.05.2018 20:29

uz sve pomenuto nekako se zaboravi reci da pred pruznim prelazom stoji znak STOP, a pismenom dovoljnom da zna sta da uradi, ovim sa vozackim preko sega mega nek se zahvaljuju bogu na zivotu.