GODINA VREMENSKIH NEPOGODA: DRŽ'TE SE, TEK ĆE DA GRMI!

Autor: M. SAMOJLOVIĆ - D. SIMIĆ

Vesti

17.05.2018

05:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grad, kiša, oluje i gromovi tutnjali su prethodnih dana Srbijom ostavljajući za sobom veliku štetu. Zbog nevremena u Valjevu koje je trajalo tridesetak minuta bez struje su ostali pojedini delovi grada, a u nekim ulicama ljudi su bili do struka u vodi jer ulična kanalizacija nije mogla da primi tako veliku količinu vode.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: ilustracija

Najgore su pak prošli ivanjički i ariljski kraj, gde je grad skoro potpuno uništio maline, a u pojedinim malinjacima šteta je i do 70 odsto. Grad veličine lešnika tukao je Čačak i Kragujevac, a velikog nevremena nisu bili pošteđeni ni Vršac, Smederevo, Kovin, Beograd...

 

Potop u Valjevu #kisa #poplava #valjevo

A post shared by POKS Valjevo (@poks_valjevo) on May 14, 2018 at 3:13pm PDT

KIŠE NAPRETEK

Prema rečima meteorologa Đorđa Đurića, u noći između utorka i srede je samo u Vršcu palo 60 milimetara kiše po metru kvadratnom, što je količina koja padne za skoro ceo mesec.

Međutim, nevreme koje nas je sada zadesilo nije ništa u odnosu na ono što nas tek očekuje do kraja proleća i na leto, o čemu je Srpski telegraf pisao.

TEMPERATURA NAREDNIH DANA

Dan

Minimalna °C

Maksimalna °C

četvrtak

 6 do 14  21 do 25

petak 

8 do 15

22 do 27

subota

 9 do 16  23 do 28

nedelja

10 do 17   25 do 29

ponedeljak

 11 do 17  25 do 30

Da će se vremenske nepogode poigravati s nama, osetićemo već danas jer se u poslepodnevnim satima na jugozapadu, zapadu i istoku zemlje očekuju kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom.

- Pretežno sunčano vreme nas pak očekuje u petak, ali su i sutra mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Za vikend neće biti padavina, ali su one opet moguće početkom sledeće sedmice - objašnjava naš sagovornik.

SMENA SUNCA I OLUJE

I predstojeće leto će obeležiti vremenske nepogode i upozorenja meteorologa. Zbog sve toplijih dana, kojih će ovog leta biti čak 44, očekuju nas i jake oluje. Uživanje u čarima najtoplijeg godišnjeg doba pokvariće obilni pljuskovi, koji će padati čak svaki treći dan.
- Jun je po pravilu najkišovitiji mesec, sa najvećom količinom padavina, a ove godine možemo da očekujemo da će kiša u Srbiji padati svaki treći dan. Biće to po četiri ili pet kratkih, ali veoma obilnih pljuskova u toku dana. Tokom jula količina padavina u celoj zemlji će biti manja, a u avgustu nailazi zatišje - objasnio je meteorolog Nedeljko Todorović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading