TROPSKI DANI U MAJU: Pakleno vruće u Srbiji, uveče nagla promena!

Autor: Tanjug

Vesti

02.05.2018

06:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo. U popodnevnim satima očekuje se drastična promena vremena i padavine u većem delu zemlje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Po podne i uveče uz lokalni razvoj oblačnosti kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se na jugoistoku, jugu, jugozapadu i zapadu Srbije, kao i ponegde u Sremu i Bačkoj, saopštio je Republički hidrometeorosloški zavod.

Vetar slab i umeren jugoistočni, u Podunavlju i Pomoravlju i jak, a na jugu Banata povremeno sa olujnim udarima. 


Jutarnja temperatura od 11 C do 18 stepeni, najviša dnevna od 27 C do 30 stepeni.

U Beogradu će danas biti pretežno sunčano i toplo. Vetar umeren i jak jugoistočni. Jutarnja temperatura oko 18 C, najviša dnevna oko 30 stepeni.

Prema prognozi za narednih sedam dana, najviša dnevna temperatura biće iznad prosečnih vrednosti, a početkom sledeće sedmice u manjem, postepenom padu.

U četvrtak pre podne sunčano. Po podne i uveče postepeno naoblačenje na jugu i zapadu, a u toku noći i u ostalim krajevima, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

U košavskom području duvaće jak, a na jugu Banata i olujni jugoistočni vetar. Od petka do ponedeljka promenljivo i nestabilno mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a više padavina očekuje se na jugu i zapadu zemlje.

Zatim, pretežno sunčano, po podne sa retkom pojavom kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom i to uglavnom u brdsko-planinskim predelima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading