SPREMITE CEGER! I u ovim prodavnicama nema razbacivanja sa kesama

Autor:

Vesti

25.04.2018

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prošlo je nedelju dana od kada je osvanula vest da će Srbija uskoro uvesti obaveznu naplatu kesa. To se dogodilo za sad u jednom trgovinskom lancu, a uskoro ćemo plaćati kese i u ovim prodavnicama.

RepublikaFoto: pixabay.com
Plastične kese će za tri godine nestati iz Beograda

Naime, gradski menadžer Goran Vesić primio je danas direktora maloprodajnog lanca Aman Nemanju Petrovića i zahvalio mu jer je kompanija Aman donela odluku da počne sa naplatom plastičnih kesa u svojim maloprodajnim objektima.  

- Vaša odluka da počnete sa naplatom papirnih kesa je veoma hrabra i odgovorna prema životnoj sredini i našoj zemlji - poručio je Vesić i dodao da se nada da će i drugi trgovinski lanci u Beogradu slediti ovaj primer.

Da bi se jedna plastična kesa razgradila potrebno je i do 400 godina, a u Srbiji se potroše desetine miliona ovakvih kesa.

Kako je precizirao, da bi se jedna plastična kesa razgradila potrebno je i do 400 godina, a u Srbiji se potroše desetine miliona ovakvih kesa. Zato je korišćenje ovih kesa zločin prema prirodi. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading